CS:GO

Prohra znamená konec! Sampi padli s ALTERNATE aTTaX a do play-off CCT Central Europe se nepodívají

Prohra znamená konec! Sampi padli s ALTERNATE aTTaX a do play-off CCT Central Europe se nepodívají
8. 8. 2023
  |  

Slovenský celek Sampi se v rozhodujícím zápase swiss formátem hrané základní části CCT Central Europe Series 7 utkal o postup do vyřazovací části s týmem ALTERNATE aTTaX.

Sampi se v závěrečném kole swiss formátu ve skupině mezinárodního online turnaje CCT Central Europe Series 7 utkali s německými ALTERNATE aTTaX. Na počátku mapy de_overpass, kterou si druhý jmenovaný celek zvolil, to vypadalo, že budou mít Sampi vše pod kontrolou, v polovině se dokonce celek dostal do vedení 10:5 a po výměně stran mířil za výhrou. Pak se ovšem i ALTERNATE aTTax dotáhli a dokázali dokonce vybojovat prodloužení. V něm však již MATYS aspol. udeřili a zvítězili 19:17.

Druhá mapa ukazovala velkou vyrovnanost obou dvou celků, když už v rámci první poloviny mapy de_ancient dokázali hrát vyrovnanou partii. Němečtí ALTERNATE aTTaX nakonec dokázali za CT stranu odskočit do náskoku 8:7. Vyrovnaná podívaná probíhala i po výměně stran kdy se celky přetahovaly o konečné vítězství. Vyšší kvalitu v závěru s dávkou štěstí předvedli Němci, kteří zvítězili 16:13.
Závěrečnou mapou série o postup do play-off bylo de_inferno, kde za CT stranu začínali němečtí hráči ALTERNATE aTTaX. Ti sice po vyhraném pistol round padli ve 3 dalších kolech, pak však tři další vyhráli a drželi se Sampi krok. Následně však slovenský celek nezvládl vyjma dvou bodů uhrát vůbec nic a prohrával v polovině 5:10.

Po rozpačitém startu druhé půle se pokusili Sampi pustit do stíhací jízdy, ovšem stačilo to nejprve pouze na snížení na 10:11, posléze také na srovnání stavu na 12:12, respektive 13:13. V samotném závěru série však slovenští hráči v souboji s německým výběrem propadli a začali ztrácet 13:15, následně dokázali fantasticky vyhrát ve forcebuy a ve 30. kole si vybojovali prodloužení. Tam však dominovali ALTERNATE aTTaX, kteří po výsledku 19:15 a celkově 2:1 získali slot v play-off CCT Central Europe Season 7.

ALTERNATE aTTaX vs. Sampi

Výsledek - 2:1
  • de_overpass 17:19 (5:10)
  • de_ancient 16:13 (8:7)
  • de_inferno 19:15 (10:5)

Zdroj úvodní fotografie: Fanda Dumek / Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.