CS:GO

Proč chybí Dynamo Eclot v některých turnajích? Jsou v tom sázky nebo konkureční boj? CEO vysvětluje

Proč chybí Dynamo Eclot v některých turnajích? Jsou v tom sázky nebo konkureční boj? CEO vysvětluje
4. 8. 2023
  |  

CEO organizace Dynamo Eclot, Martin Novotný, se na sociálních sítích rozepsal k možným příčinám (ne)pozvání do řady turnajů ze série CCT od GRIDu. Co za tím stojí? Jedná se o konkureční boj, sázkové kanceláře anebo kolísavou formu?

Poslední měsíce se spekulovalo, proč česká CS:GO sestava Dynamo Eclot s izraelským AWP hráčem chyběla v řadě evropských turnajů, zejména pak těch, které se týkají tier 2/3 scény, v níž mohou přímo konkurovat týmům, které jsou podobně postaveny v rámci HLTV Ranking.

"Proč momentálně nehrajeme turnaje pořádané GRID - @cctour_gg ? Začátkem roku jsme nějaké pozvánky odmítli, proto jsme si nějakou dobu mysleli, že to možná bude tím. Konkrétní odpověď jsme stále neobdrželi. Jedinou indicií nám zatím je, že někteří partneři (sázkovky/ka) údajně nevypisují na naše zápasy kurzy," začal svůj příspěvek na sociálních sítích Martin Novotný, CEO organizace Dynamo Eclot.

Kromě jiného se právě Dynamo Eclot neúčastní řady turnajových sérií ze série CCT Central Europe nebo CCT North Europe, ve kterých bojovaly například také česko-slovenské celky SINNERS Esports a Sampi. Samotný klub DNE v jednom ročníku dokonce překvapivě zkoušel otevřenou kvalifikaci, kde neuspěl.

Co by však mohly být další důvody, proč se Dynamo Eclot turnajů neúčastní? "Může to být způsobené kolísavou formou začátkem roku, nebo taky konkurenčním bojem. Aktuálně tento problém řešíme intenzivněji a snad se nám podaří zjistit, co je příčinou a problém vyřešit, abychom se znovu do těchto turnajů mohli zapojovat," říká odhodlaně Martin Novotný, kterého magazín Forbes začlenil mezi 10 tváří českého esportu. 

Nezbývá než věřit, že se celá situace vyřeší a uvidíme Dynamo Eclot bojovat i v tomto typu turnajů po boku dalších domácích sestav.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.