CS:GO

Problém pro FaZe. MOUZ s frozenem přes světovou dvojku postupují na BLAST.tv Major

Problém pro FaZe. MOUZ s frozenem přes světovou dvojku postupují na BLAST.tv Major
9. 4. 2023
  |  

Slovenský hráč David "frozen" Čerňanský neměl před sebou s týmem MOUZ snadnou úlohu. V rozhodujícím zápase o postup na BLAST.tv Paris Major potkal FaZe.

MOUZ se na úvodní mapě zápasu týmů se skórem 2:2 ve swissu BLAST.tv RMR dokázal FaZe zaskočit. Favorit zápasu zvolil pro sérii de_nuke, čímž slovenského hráče frozena a MOUZ nechal začínat na CT straně. Ta týmu sedla a díky několika úspěšným kolům, zakončeným retake plantu, se dostal do vedení 10:5. Po výměně stran ještě FaZe prvními dvěma body snížili, nicméně pak pouze jedinkrát přerušili vítěznou sérii MOUZ. Ta se zakončila až ve 24. kole za stavu 16:8.

Na druhé mapě, paradoxně vlastním picku, už to MOUZ tak snadné neměli. FaZe za CT stranu nasadili výrazné tempo, které znamenalo vedení v poměru 5:2 po úvodních 7 odehraných kolech. MOUZ však ještě, i zásluhou slovenského hráče frozena, dokázali snížit v polovině na stav 7:8. Tým tažený xertioN však ve druhé půli kupil chybu za chybou a propadal se až na stav 8:14, kdy sice ještě jednou bodoval, porážce 9:16 však nezabránil.

Závěrečná mapa přinesla neuvěřitelnou a strhující podívanou, která nejprve vypadala na vítěznou jízdu favorizovaných FaZe, kteří v polovině zápasu vedli dokonce 9:6, se zvrtla v neuvěřitelné drama. MOUZ totiž nic nezabalili a byli to oni, kteří v závěru dokonce sahali několikrát po klíčovém zlomu nebo vítězství. Do prodloužení vstoupili MOUZ výrazně lépe, když si za T-side připsali všechna kola za T-side a na Vertigu se ujali vedení 18:15. Tým následně už nazaváhal a zajistil si postupem účast na BLAST.tv Major Paris 2023. FaZe naopak čeká Last Chance

FaZe vs. MOUZ

Výsledek - 1:2
  • de_nuke 8:16 (5:10)
  • de_ancient 16:8 (8:7)
  • de_vertigo 15:19 (9:6)

Zdroj úvodní fotografie: BLAST / BLAST.tv

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.