CS:GO

Případ Dynamo Eclot: Jak se dá ze skvěle rozjeté ESEA (6:1) nepostoupit do play-off?

Případ Dynamo Eclot: Jak se dá ze skvěle rozjeté ESEA (6:1) nepostoupit do play-off?
3. 12. 2021
  |  

Česko-slovenský celek Dynamo Eclot dokázal vstoupit do ESEA Advanced fantasticky, přesto se nakonec do play-off nepodívá. Co se stalo?

Nejprve tři vítězství v řadě, pak sice těsná porážka s NEXUS (14:16), ale zároveň další tři výhry (6:1). Krok za krokem se pro Dynamo Eclot přibližovalo play-off ESEA Advanced Season 39.

Zvrat však přišel ještě v rámci stejného dne, kdy DNE získali 6. výhru. Večer 11. listopadu přišlo ještě k prohře s LeoGaming 12:16, která pomyslně odstartovala nevydařený závěr soutěže.

Včetně zmíněného zápasu totiž Dynamo Eclot odehrálo 7 soubojů, z nichž vyhrálo pouhé 2. Pět porážek při součtu s šestou ze začátku soupeře znemenají skóre 8:6 a konec šanci (99 %) na play-off soutěže.

Příčiny můžeme hledat v přeplněném kalendáři, který se u DNE začal tvořit, přejíždění a neustálá změna míst na hraní, dohromady se zdravotními potížemi, mohlo zkomplikovat focus na samotnou hru. 

Zdraví první, ale nešlo to jinak?

Podle vyjádření zkušeného K1-FiDa na sociálních sítích: "Prohráváme oba dva dnešní zápasy v ESEA Advanced a máme skore 8/6 a tím pádem nepostupujeme do play off gg wp. FAK*N CORONA," to vypadá, že se tým potýkal se zdravotními potížemi, které jej potkaly při klíčových zápasech.

Změna na času a datumu zápasu z hodiny na hodinu už byla prakticky nemožná, byla však potřeba aby tým nechal vývoj skupiny dojít do fáze, kdy "musíte" vyhrát alespoň jeden ze dvou BO1 zápasů?

Odpověď na to jednoznačná samozřejmě není. V ESEA zápasech, kde dostáváte náhodně nalosované soupeře i s pořadím zápasů není moc příležitostí si vybírat a buď daný "coin flip" (BO1) zvládnete, nebo ne.

Nezbývá než věřit, že v další sezoně ESEA soutěže budeme mít více zástupců v play-off.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.