CS:GO

Přidají dnes Gambit svůj 9. letošní triumf? Ve finále BLAST vyzvou lepšího z dvojice NAVI & Vitality

Přidají dnes Gambit svůj 9. letošní triumf? Ve finále BLAST vyzvou lepšího z dvojice NAVI & Vitality
19. 12. 2021
  |  

Poslední den světového turnaje BLAST Premier World Final 2021 je tady! Tři týmy a dva zápasy zůstávají ve hře o $500,000.

Na začátku byla osmička nejlepších CS:GO celků z celého světa, které se kvalifikovaly do dánské Kodaně na finálový turnaj BLAST Premier, kde se celkově rozdává $1,000,000. S postupem dní v double-elimination formátem hraném play-off vypadával celek za celkem, až zůstala trojice nejlepších.

Právě poslední tři celky si to dnes (v neděli 19. prosince) rozdají o celkový triumf. Ve hře zůstali Natus Vincere, Team Vitality a také Gambit, kteří prošli až do finále přes Upper Bracket, v jehož finále porazili zmíněný francouzský celek Vitality v poměru 2:0.

Program BLAST Premier World Final:

  • 14:30 - Finále Lower Bracket - NAVI vs. Vitality (BO3)
  • 18:30 - Grand finále - Gambit vs. Vítěz NAVI/Vitality (BO3)

Zbývající zápasy se odehrají ve formátu BO3. Největší "nevýhodou" pro celek z Lower Bracket bude náročnost nedělního programu. Během odpoledne totiž tým, který půjde z této části pavouka play-off bude muset odehrát dva zápasy.

O motivaci mají poslední tři týmy dozajista postaráno. V případě Vitality jde totiž o "last dance" v této sestavě, NAVI chtějí zakončit veleúspěšný rok jako šampioni a Gambit by naopak rádi dosáhli na 9. letošní triumf. 

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTPremier

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.