CS:GO

Přicházel jako teenager, který musel dokazovat, že není cheater. Nyní ropz odchází jako dospělý hráč

Přicházel jako teenager, který musel dokazovat, že není cheater. Nyní ropz odchází jako dospělý hráč
29. 12. 2021
  |  

Je to velký příběh, který mnohdy není tolik zpracováván, jak by si zasloužil. Více než 4 roky ve službách MOUZ jsou v podání ropze u konce.

Dvaadvacetiletý estonský šikula Robin "ropz" Kool přicházel do týmu mousesports jako mladíček, který musel po svém příchodu dokazovat v offline prostředí platformě Faceit, že není cheater. Za něj jej totiž mnoho lidí považovala. Estonec však všem dokázal opak a velmi brzy si vystřílel pozici v elitním celku světa.

Všechno začalo už v roce 2017, kdy si v té době jeden z nejlepších solo Faceit hráčů, vystřílel angažmá v mousesports, kde začal vítězně turnajem ESG Tour Mykonos 2017. Od té doby doposud získal téměř desítků titulů, z nichž mezi nejzajímavější patří:

  • StarLadder & i-League StarSeries Season 4
  • V4 Future Sports Festival - Budapest 2018
  • ESL One: New York 2018
  • CS:GO Asia Championships 2019
  • ESL Pro League Season 10 - Finals

Za svoji dobu v MOUZ se kolem něj vystřídala řada skvělých a legendárních hráčů jako oskar, chrisJ nebo karrigan. Kromě herních zkušeností, tak ropz přijímal i ty lidské. Angažmá dalo hráči tedy více než vzalo, minimálně totiž po lidské stránce ropz dostal v týmu se staršími spoluhráči možnost vyspět. A dnes odchází jako dospělý muž, který přišel jako mladý teenager.

K týmovým úspěchům přidal ropz i řadu individuálních ocenění z nichž vynikají 3 umístění v HLTV TOP 20 za roky 2018 (#19), 2019 (#10) a 2020 (#7). Vzestupná tendence však v roce 2021 upadla, ani ne tak po individuální stránce, jako po týmové. MOUZ se povedlo "pouze" ovládnout Flashpoint Season 3 a turnaj Snow Sweet Snow #3, což na tak historicky úspěšnou organizaci bylo málo.

O dalších krocích se zatím pouze spekuluje. Nejžhavějším zájemcem o služby estonského hráče by měl být tým FaZe.

Zdroj úvodní fotografie: ESL Counter-Strike

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport