CS:GO

Příběh 9INE dostane novou kapitolu. Celek postoupil z otevřené kvalifikace až na IEM Rio 2023

Příběh 9INE dostane novou kapitolu. Celek postoupil z otevřené kvalifikace až na IEM Rio 2023
15. 4. 2023
  |  

Jihoamerický turnaj IEM Rio 2023 se blíží mílovými kroky a nebudou chybět ani zvučná evropská CS:GO jména. Jedno však nebude ani tolik zvučné, ale příběh budí velké emoce. 9INE totiž prošli klíčem otevřené i uzavřené kvalifikace, díky čemuž si zajistili letenky do Brazílie.

Příběh polského celku 9INE začal v otevřených evropských kvalifikacích, ve kterých si zajistil postup až ve 2. z nich. Paradoxně na úkor česko-slovenského celku SINNERS Esports. Ale o to zajímavější bylo pak sledovat, jak se 9INE dařilo dál. Polský celek následně postoupil se svými krajany z HONORIS do uzavřené kvalifikace, kde hrálo 8 týmů o 2 sloty do turnaje IEM Rio 2023.

Týmy 9INE i HONORIS, tedy postupující z druhé otevřené kvalifikace, procházely closed kvalifikací jako nůž máslem. Oba se po vítězství nad ENCE a HEET, respektive Sprout a Monte, se utkaly celky ve finále Upper Bracket. Z něho postoupili na samotný turnaj hráči 9INE po vítězství 2:0, ve finále Lower Bracket porazili hráči BIG zmíněné polské HONORIS 2:1 a zajistili si také postup.

Moc často se nestává, aby se celku podařilo projít otevřenou a následně i uzavřenou kvalifikací, díky čemuž si může zajistit tým slot na akci světového formátu. Inspirace je to více než dost velká pro česko-slovenské celky.

Podobný příběh se 9INE podařil i v rámci kvalifikace na BLAST.tv Paris CS:GO Major 2023, kam se tým kvalifikoval. V úvodním zápase IEM Rio 2023 bude čekat na polské hráče čekat tým Heroic, v případě vítězství pak lepší z dvojice BIG / MOUZ. Celky v případě porážky ve skupiny dostávají šanci v Lower Bracket.

Přímé přenosy turnaje IEM Rio můžete sledovat s originálním anglickým komentářem už od pondělí na Twitch kanále esl_csgob a esl_csgo. Česko-slovenský stream poběží na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Pokud vám bylo více než 18 let, můžete si okořenit sledování díky vypsaným sázkám od SazkaBET.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.