CS:GO

Preview semifinále BLAST Premier Spring Final: Překvapí Imperial i Heroic? Mega bitva G2 s Vitality

Preview semifinále BLAST Premier Spring Final: Překvapí Imperial i Heroic? Mega bitva G2 s Vitality
10. 6. 2023
  |  

V osudí finálového turnaje jarní části sezony BLAST Premier Spring Final zůstala poslední čtveřice. Zápasy o finále proti sobě odehrají Heroic s Imperial (19:00) a G2 Esports s Team Vitality (22:30).

Sobotní večer a noc bude pro středoevropské CS:GO fanoušky znamenat sledování zápolení čtveřice týmů v hlavním městě Spojených států amerických o účast v grandfinále, které vítězi BLAST Premier Spring Final 2023 přinese $200,000 a postup na BLAST Premier World Final 2023. 

Nejprve uvidíme v akci (od 19:00) dánské Heroic, kteří poprvé okusí atmosféru Entertainment & Sports Arena ve Washington D.C. díky nasazení rovnou do semifinále. Soupeřem jim bude brazilský tým Imperial tažený velezkušeným falleNem. Ten dokázal se svými spoluhráči šokovat už v prvním duelu skupin Vitality a ve čtvrtfinále přemohl Complexity. 

Dnes to však bude pro Brazilce velmi těžký zápas. Oba celky dělí ve světovém rankingu 31 míst a Heroic zdobí dlouhodobá konzistence na vysoké úrovni, což se podepisuje také na kurzech, neboť Imperial jsou obroským outsiderem a na jejich vítězství je vypsán kurz 4,75:1.

Druhý zápas (od 22:30) by měl nabídnout opoznání vyrovnanější podívanou, jejímž hlavním protagonistou budou hráči týmů G2 Esports a Team Vitality. V prvním případě jde o celek, který si přes skupinu "A" našel rovnou cestu do semifinále, naopak Vitality po kolapsu s Imperial museli projít přes Lower Bracket i čtvrtfinále.

V oficiálních zápasech letos G2 Esports dle HLTV statistik nedokázali na Team Vitality vyzrát. Nejprve francouzsko-dánská sestava zvítězila v rámci RMR kvalifikace na Major v poměru 16:13 a 16:6, posléze i BO1 duelu na samotném BLAST.tv Paris Major zvítězila 16:13. O vyrovnanosti utkání ovšem svědčí i kurzová nabídka, v níž je na Vitality vypsán kurz 1,65:1, na G2 Esports pak 2,10:1.

 


Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv
 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.