League of Legends

Preview MSI Rumble Stage: Krasojízda Čechů bude pokračovat. A co NA pohádka v podání Cloud9?

Preview MSI Rumble Stage: Krasojízda Čechů bude pokračovat. A co NA pohádka v podání Cloud9?
13. 5. 2021
  |  

Skupinová část turnaje MSI 2021 je za námi a známe 6 postupujících týmů do další fáze, tzv. Rumble Stage. Podaří se americkým Cloud9 urvat další výhry proti favoritům? Nastane dominance Číny a Koreje? A jak bude pokračovat krasojízda českých reprezentantů v MAD Lions?

Rumble Stage startuje v pátek 14. 5. V 15:00 soubojem 2 největších favoritů na titul šampiona MSI 2021, Royal Never Give Up (Čína) a DWG Kia (Jižní Korea). Čeká nás opravdová nálož mezinárodního LoLka, protože všech 6 týmů bude hrát každý s každým celkem dva BO1 zápasy.
 
Například pro MAD Lions to znamená v rámci mezinárodních zkušeností 10 zápasů proti TOP globálním týmům během 5 dnů! Když si připočteme 6 zápasů ze skupinové fáze, jedná se o skoro stejný počet zápasů, který lvi odehráli za celý jarní split LEC (18 BO1 matchů). Budou mít ale Marek “Humanoid” Brázda a Matyáš “Carzzy” Orság šanci podívat se i do vyřazovacích soubojů?

Evropská LoL škola v podání MAD Lions; zdroj: facebook.com/lolesports

Vypadá to, že ano. Z 6 týmů v Rumble Stage postoupí 4 celky do play-off. Podle výkonů jednotlivých celků během skupinové fáze jsme sestavili “power ranking” pro nadcházející stage:
 
  1. Royal Never Give Up (Čína) - skóre: 8:0
  2. Damwon Gaming (J. Korea) - skóre: 5:1
  3. MAD Lions (Evropa) - skóre: 5:1
  4. PSG Talon (Hong Kong) - skóre: 4:2
  5. Cloud9 (Severní Amerika) - skóre: 4:2
  6. Pentanet.GG (Austrálie) - skóre: 3:6
Kdybychom si měli teď vsadit na vítěze celého turnaje, bude to neskutečně těsné, ale čínská sestava zatím působí neporazitelně. RNG předvádí agresivní hry v závratném tempu a soupeře nenechají na mapě udělat, natožpak rozhodnout, naprosto nic. Vypadá to, že RNG chtějí ukázat, že výhra korejského týmu na minulých Worlds byla jen výjimka a Čína stále vládne.
 
Na druhou stranu korejští DWG Kia zaškobrtli pouze v jedné hře proti Cloud9 a do turnaje nastupovali jako favorité. Ale jakmile začnou vyřazovací souboje, kde už se nehraje pouze na jednu vítěznou hru a musí se více taktizovat, DWG Kia budou ještě silnější. A to je hodně děsivá představa. 
 
Číslo 3 je totální divoká karta, naši MAD Lions. Carzzy zažívá životní formu a skoro v každém zápase převedl absolutní highlight reel. Navíc to vypadá, že kluci mají dobrý read dané mety a hlavně skvělou náladu a atmosféru v týmu. Zcela popravdě, MAD Lions můžou naprosto s přehledem šlápnout na pedál a celky z Číny a Koreje porazit, nebo dostat nehorázný "výklep", což pramení z jejich “high risk, high reward” stylu hry.
 

Perkz a Cloud9 vzali jednu hru DWG Kia; zdroj: facebook.com/lolesports
 
Jako čtvrtý postupující celek dáváme americké Cloud9. S PSG Talon, kteří byli před turnajem řazení analytiky výše než MAD Lions, to může být vyrovnaný souboj, ale WIN Cloud9 proti DWG Kia ukázal, že na to americká LCS má! Obzvlášť se dvěma legendárními hráči evropské ligy. Midlaner Luka “Perkz” Perković je bývalý kapitán G2 Esports (bývalý finalista a dvojnásobný semifinalista Worlds) a na něm stojí a padá úspěch Cloud9. 
 
Druhým evropským členem Cloud9 je švédské ADC, Jesper “Zven” Svenningsen. Zven dokonce získal právě s Perkzem 2. místo na MSI 2017. Uvidíme, jak se bude hráčům z Evropy dařit, budeme jim obrovsky držet od pátku palce. Čeká nás pořádná porce kvalitního League of Legends!

Kompletní program Rumble Stage je k dispozici na LoL Esports

Zdroj úvodní fotografie: LoL Esports
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.