League of Legends

Preview LEC: Český ADC souboj, Humanoid vyzve MAD Lions

Preview LEC: Český ADC souboj, Humanoid vyzve MAD Lions
29. 7. 2022
  |  

Nejvyšší evropská League of Legends liga LEC pokračuje dalším týdnem. Tabulka je velmi vyrovnaná a žádný tým zatím nemůže úplně s klidem říct, že je v play-off. Co nás čeká tento víkend?

Základní část se pomalu blíží ke konci a každý bod začíná mít nyní cenu zlata. Hodně favoritů je pod očekáváním, řeč je zejména o Fnatic, kteří místo nejvyšších příček bojují pouze o účast v play-off. S pouhými pěti výhrami jsou na šestém místě, stejný bodový zisk mají i MIsfits nebo Astralis, dotírají se na ně i SK Gaming. Společnost, ve které Fnatic být nechtějí.

Musí proto výrazně více přidat, ale následující víkend je nečeká nic lehkého. Utkají se s velmi silnými MAD Lions, loňský dvojitý mistr je zpět ve výborné formě a patří k největším překvapením splitu. Humanoid se tak utká proti svému bývalému zaměstnavateli, který konečně zalepil díru po jeho odchodu. Nisqy hraje výborně a je jedním z tahounů týmu.

Vzhledem k probíhajícímu splitu jsou MAD Lions jasným favoritem, pro Fnatic bude tedy těžké bodovat. V sobotu si mohou spravit chuť proti Team BDS, jasně nejslabšímu celku ligy. Francouzský tým znovu mění sestavou, do hlavního týmu se vrací support Limit, Erdote se vrací zpět do LFL.

České derby na botu

Domácí fanoušci se mohou těšit na speciální zápas. V pátek od osmi proti sobě nastoupí Carzzy a Patrik, k vidění tedy bude duel Excel a Vitality. První jmenovaný tým prožívá velmi slušný split, v posledních dvou týdnech sice dvakrát zbytečně ztratili, ale i tak mohou stále atakovat první dvě příčky.

Vitality by sice papírově měli bejt výše, ale mají momentálně zisk 6 bodů. Stále nemohou najít určitou pohodu, jejich výhry jsou často utrápené a vypadá to, že nemohou najít tu správnou identitu. Velmi se trápí Carzzy, který ve statistikách patří mezi nejslabší ADC. Dostává ale také nejméně zdrojů ze všech, Vitality se to snaží hrát zejména přes mid+jungle duo Perkz a Haru, velkou pozornost má také Alphari.

To je přesný opak Patrika. On je velkým tahounem Excel a sestava do něj vkládá velkou důvěru, kterou úspěšné splácí. Prožívá možná nejlepší split od svého vstupu do LEC a potenciál rosteru je velký, označení černých koňů LEC si zaslouží. Výhra nad Vitality by je měla přiblížit k top trojce.

Co sledovat
Pátek
  • 20:00 - Vitality vs. Excel
  • 22:00 - Fnatic vs. MAD Lions

Sobota
  • 19:00 - MAD Lions vs. Excel
  • 20:00 - Fnatic vs. Team BDS
  • 21:00 - Vitality vs. G2 Esports

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.