League of Legends

Preview LCS Lock-in week 2: Rozhodne se o postupujících, v neděli začíná play-off

Preview LCS Lock-in week 2: Rozhodne se o postupujících, v neděli začíná play-off
21. 1. 2022
  |  

Poslední skupinové zápasy a pak rovnou na play-off. Turnaj Lock-in pokračuje druhým týdnem, ve kterém se rozhodne o finální podobě postupujících do čtvrtfinále.

Start sezóny v NA doprovází problémy spojené s vízy a cestováním. Velká část týmů do hry nemohla vyslat zatím své nejsilnější rostery, to se dotklo například Cloud9 či TSM. Největší favorité na výhru Team Liquid zase nestihli pro svou hlavní hvězdu CoreJJ zařídit zelenou kartu, tudíž se o startovací pozici musí dělit s botlane parťákem Hansem Samou.

Cloud9 se rozhodli jít cestou kombinované sestavy, zatím se nemohou opřít o své nové Korejce Summita a Berserkera, jejich místa zaujal na topu legendární Darshan a na ADC Zven, který ještě loni byl základním pilířem sestavy po většinu roku. V nedávno odstartované sezóně sice místo ztratil, ale vhod přišla strategie silného 10 členného rosteru nového kouče LS. Blaber, Fudge a Isles jsou rezidenti a problémy nastoupit nemají.

Populární organizaci se i v namixovaném rosteru turnaj zatím daří náramně. Neztratili ani jeden zápas a s přehledem směřují za prvním místem ve své skupině. Pro potvrzení neporazitelnosti je ale čeká ta největší zkouška, a to klání s 100 Thieves. Úřadující LCS šampion je společně s Team Liquid jedním z největších favoritů na zisk trofeje, i díky tomu, že jeho sestava neprošla v offseason žádnou změnou.

Přesto se Freezovi a spol. nepodařilo vyhrát všechny tři úvodní zápasy. Překvapivě totiž padli s FlyQuest a mají pouze  2 body. Obávat se ale nemusí, postup rozhodně neztratí, spíše momentálně jde o co nejlepší výchozí postupovou pozici dále. Utkání začíná v sobotu třicet minut po půlnoci.

TSM, další člen skupiny A, má také problém s dopravením svého čínského dua Keaiduo a Shenyi. Oproti Cloud ovšem nechtěli sestavu míchat a tak se rozhodli do hry vypravit kompletní academy roster. Ten ve velké konkurenci neměl příliš šancí, jediná výhra ze tří zápasů přišla proti FlyQuest. Momentálně jsou na čtvrtém místě tabulky a los přichystal zajímavou bitvu – o poslední postupovou pozici se utkají s Golden Guardians, společně s Immortals jediný tým, který zatím nevyhrál jediné utkání.

V případě výhry Golden Guardians bude shoda bodů a vyvolán tak bude tiebreaker o postup, výhra TSM posílá s přehledem dál je. Zápas je na programu v sobotu od 2:30.

Králové? Evil Geniuses

Komplikací Team Liquid využili stylově Evil Geniuses. Organizace během offseason složila velmi zajímavý roster, získala top LEC junglera Inspireda a LCS supporta Vulcana. Z akademie posunula midlanera Jojopyuna, 17letý Kanaďan patří mezi největší talenty severoamerického League of Legends a hype kolem svého jména potvrdil v úvodním týdnu.

Evil Geniuses vyhráli všechny tři zápasy včetně náročného souboje s Team Liquid, roster navíc baví všechny sledovatele LCS. Jojopyun po výhře trashtalkuje legendu Bjergsena, Impact i ve 26 letech patří mezi top hráče a Vulcan dopředu plánuje tweety, které se postnou během jeho zápasu. Týmem očividně vládne velká pohoda a pokud je někdo bral jako černého koně před turnajem, musí z nich nyní udělat regulérní favority.

K dovršení perfektního vstupu do sezóny jim stačí zvítězit nad Dignitas, kteří zatím mají jediný bod po výhře nad slabými Immortals. Ve druhém zápase padli podle očekávaní s Team Liquid. Bjergsen a spol. pro zisk prvního místa musí doufat, že Evil Geniuses ztratí. Svůj zápas proti Immortals (sobota od 1:30) by měli zvládnout.

Play-off již v neděli

Dlouhý odpočinek mezi skupinovou fází a play-off nebude, hned v neděli se totiž rozjede čtvrtfinále a BO3 série. Formát je tradiční – vítěz skupiny A se utká s nejhorším ze skupiny B, druhý s třetím… atd. I proto je důležité získat co nejlepší výchozí postavení, protože narazit na silného soupeře v BO3 se může vymstít. Od semifinále se totiž přechází na tři vítězné zápasy.

Průběžný stav skupin:

Skupina A:
1. Cloud9 – 3b
2. 100 Thieves – 2b
3. FlyQuest – 2b
4. TSM – 1b
5. Golden Guardians – 5b
 
Skupina B:
1. Evil Geniuses – 3b
2. Team Liquid – 2b
3. Dignitas – 1b
4. CLG – 1b
5. Immortals – 0b
 
Co sledovat?
  • Sobota 00:30 – Cloud9 vs. 100 Thieves
 
Program play-off
  • Sobota 22:30 – Čtvrtfinále 1
  • Neděle 01:30 – Čtvrtfinále 2
  • Neděle 21:30 – Čtvrtfinále 3
  • Pondělí 00:30 – Čtvrtfinále 4

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.