CS:GO
PGL Major 2022

Preview finále PGL Major Antwerp: Dočkáme se největšího zápasu v CS:GO historii?

Preview finále PGL Major Antwerp: Dočkáme se největšího zápasu v CS:GO historii?
22. 5. 2022
  |  

Souboj světové jedničky a dvojky, dost možná největší a nejlepší zápas, který svět CS:GO v letošním roce uvidí. Jaké jsou vyhlídky na finálovou bitvu PGL Major Antwerp 2022?

Dočkáme se nejepičtějšího finále v CS:GO historii nebo zklamání z jednoznačného výsledku jedné, či druhé strany? Teprve podruhé se dočkáme toho, že se ve finále Major turnaje utkají světová jednička a dvojka žebříčku HLTV. 

Poprvé a naposledy to doposud bylo v Londýně na FACEIT Major 2018, kde se utkala tehdejší světová jednička Astralis s dvojkou, kterou byli NAVI. Výsledkem byla jednoznačná show, ve které Dánové nedali NAVI šanci.

Dnes se tohoto scénáře dočkáme opět. Natus Vincere se z pozice světové dvojky, ale také obhájce Major triumfu, utkají s týmem FaZe, vítězem dvou velkých turnajů v roce 2022. FaZe tažení Finnem "karrigan" Andersenem, který v rozhovoru pro Sazka eLEAGUE mluvil také o turnaji v Česku, ale i semifinále PGL Major, dokázali uspět na IEM Katowice 2022 a také ESL Pro League. Ke dvěma obřím triumfům by chtěl tým přidat další. 

Na jedné straně byli NAVI poraženi naposledy před 5 týdny týmem Heroic, který však dokázali ve čtvrtfinále zdolat, FaZe prohráli v BO1 s ENCE, poté však ovládli 5 zápasů v řadě. Nejen kurzovým favoritem jsou však Natus Vincere, což je v pozici "vyzyvatele" světové jedničky velmi neobvyklé. 

Epické finále startuje od 20:00 a bude u toho také česko-slovenský stream na Twitch kanále eLEAGUEcz.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.