CS:GO

Preview čtvrtfinále CCT North Europe S5: Sampi dnes odpoledne vyzvou MOUZ NXT

Preview čtvrtfinále CCT North Europe S5: Sampi dnes odpoledne vyzvou MOUZ NXT
9. 6. 2023
  |  

Vítězství týmu Sampi nad aktuálně 32. týmem světa (SAW) jej posunulo do čtvrtfinále turnaje CCT North Europe Series 5, kde se utká s týmem MOUZ NXT. Naváží Sampi na 8 výher v řadě?

Česko-slovenská sestava Sampi zažívá velmi úspěšné období, ve kterém se jí podařilo dostat například aktuálně do TOP 3 turnaje European Pro League Season 8, vyšvihnout se do čela tuzemských týmů v HLTV Ranking a nyní také tým uspěl v osmifinále CCT North Europe 5, když porazil 32. tým světového žebříčku.

Právě vítězství nad SAW posunulo Sampi do duelu proti MOUZ NXT, kteří tuzemskou sestavu prověří už dnes (tj. v pátek) od 14:30. Vítěz souboje ve čtvrtfinále mezinárodního turnaje narazí na lepšího z dvojice Anonymo / Endpoint. Teoreticky se tak může stát paradoxní situace, kdy se Sampi s Anonymo utkají ve dvou ligách současně. 

Nicméně ještě předtím je potřeba udělat první krok. Sampi to nebudou mít proti MOUZ NXT vůbec snadné, nicméně by česko-slovenský tým mohl mít výhodu už v rámci VETO. Je takřka logické, že Sampi zabanují mapu de_vertigo, naopak MOUZ NXT škrtnou de_anubis. Pak má tuzemská sestava hned několik map, kde má velmi úspěšnou bilanci:

  • de_mirage - 78 % z 18 map vs. 60 % z 10 map (MOUZ NXT)
  • de_overpass - 72 % z 18 map vs. 36 % ze 14 map (MOUZ NXT)
  • de_ancient - 69 % z 26 map vs. 50 % z 20 map (MOUZ NXT)

Jde o statistiky HLTV za poslední 3 měsíce. Samozřejmě i MOUZ NXT mohou mít papírovou výhodu, a to na mapě de_nuke, kde zvítězili v 83 % případů z 12 map (Sampi 38 % ze 13 map).

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.