CS:GO

Preview CCT Central Europe 5: Kdy, kde a s kým sledovat česko-slovenské celky?

Preview CCT Central Europe 5: Kdy, kde a s kým sledovat česko-slovenské celky?
11. 3. 2023
  |  

Česko-slovenské celky už v neděli a úterý čeká start uzavřené kvalifikace CCT Central Europe Series 5. Jak si povedou a kde je možné zápasy sledovat? Přinášíme přehled utkání i jejich preview.

Už zítra a v úterý se rozběhne uzavřená kvalifikace CCT Central Europe Series 5, do které zasáhne také česko-slovenské trio celků Entropiq, Sampi a ENTERPRISE. Přímý přenos zápasů napříč skupinami je možné sledovat na Twitch kanálech CCT_EN a CCT_EN2, posléze případně také dost možná na kanále REPUBLEAGUE v česko-slovenském jazyce.

Skupina "A"

Program - Neděle 12. března
  • 12:00 - MOUZ NXT vs. Zeal 22
  • 15:00 - AGO vs. ENTERPRISE

Skupinu "A" otevře duel nejvýše nasazeného celku MOUZ NXT, proti kterému se postaví rumunský tým Zeal22. Favoritem je bezpochyby academy celek hvězdné světové organizace MOUZ. 

Soupeř do Winners Match vzejde posléze ze zápasu mezi polskými AGO a česko-slovenskou sestavou ENTERPRISE. Zatímco AGO jede na vlně několika vítězství a postupně se prezentuje také na HLTV, parta pod vedením Michala "leckr" Kadlíčka zpackala závěr základní skupiny ESEA Advanced a ve své HLTV premiéře se bude chtít ukázat.

Skupina "B"

Program - Neděle 12. března
  • 13:00 - Astralis Talent vs. Sampi
  • 16:00 - Rune Eaters vs. Levadia
Favorité skupiny "B", týmy Astralis Talent a Sampi, se utkají hned v úvodním kole GSL formátem hrané skupiny. Vítěz se tak velmi výrazně přiblíží triumfu ve skupině a play-off uzavřené kvalifikace, kde se bude bojovat o účast v hlavní fázi turnaje. Favoritem jsou i v tomto zápase bezpochyb mladí dánští talenti. Ve druhém zápase skupiny se utkají Rune Eaters s Levadia. Kazašsko-estonský souboj startuje od 16:00.

Skupina "C"

Program - Úterý 14. března 
  • 12:00 - K23 vs. Seychelles
  • 15:00 - FTW vs. Entropiq

Náročnou skupinu před sebou mají hráči Entropiq, kteří v pondělí od 15:00 vyzvou portugalský celek FTW, který je aktuálně na 112. místě světového žebříčku HLTV. V nové sestavě má česko-slovenský celek na HLTV negativní bilanci 1 vítězství a 3 porážky, kterou bude chtít napravit.

Ještě před soubojem Entropiq s FTW dojde na zápas mezi K23 a Seychelles. Ruský celek K23 bude favoritem v zápase s Seychelles, kteří se do turnaje dostali pomocí otevřené kvalifikace.

Skupina "D"

Program - Úterý 14. března
  • 13:00 - Nexus vs. The Prodigies
  • 16:00 - MASONIC vs. JANO

Papírově nejvyrovnanější je skupina "D", ve které se nachází tým Nexus, který v úvodním zápase vyzve The Prodigies, druhou dvojici vytvoří 82. a 88. tým světa, jmenovitě pak JANO a MASONIC.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.