CS:GO

Preview BLAST Premier World Final: Kdo přeruší finálovou sérii bez triumfu?

Preview BLAST Premier World Final: Kdo přeruší finálovou sérii bez triumfu?
18. 12. 2022
  |  

Jedno je ještě před finálem BLAST Premier World Final jisté, celkově 7 celků letos ovládlo/ne největší turnaje, pouze FaZe dokázali zvítězit dvakrát. Navíc pro G2 Esports nebo Liquid skončí dlouhá série dní bez triumfu z velké offline akce.

Velkolepé finále BLAST Premier World Final startuje už dnes od 11:00. Netypický dopolední čas pro středoevropské publikum však přinese obrovskou show, která rozhodne o vítězném celku, který si odnese $500,000. 

Poslední S-Tier offline turnaj, na kterém se radovali hráči G2 Esports se odehrál v roce 2017, kdy tým zvítězil na DreamHack Masters Malmö 2017. Od té doby populární organizace prohrála v 5 finálových zápasech největších offline turnajů ESL Pro League Season 9 - Finals, Intel Extreme Masters XIV, Intel Extreme Masters XVI - Cologne, PGL Major Stockholm 2021 a Intel Extreme Masters XVI - Katowice.

Team Liquid má za sebou podobnou sérii, kdy se naposledy v offline finále radoval na domácí půdě turnaje Intel Extreme Masters XIV - Chicago. Pro G2 nebo Team Liquid tak dnes skončí série bez velké trofeje.

Severoamerická organizace se bude ve finále opírat zejména o výkony třiadvacetiletého hráče Marekse "YEKINDAR" Gaļinskisa, jemuž se v zápasech v Abu Dhabí podařilo získat publikum i odbornou veřejnost na svoji stranu. Na druhé straně to pak bude ruský sniper Ilya "m0NESY" Osipov, kterému závěrečný turnaj roku sedl takřka na výbornou.

Mírným kurzovým favoritem ve finálovém zápase budou G2 Esports, na které je vypsán kurz 1,75:1, severoamerické sestavě se věří s kurzem 1,95:1. Přímý přenos můžete sledovat před oběděm na oficiálním kanále BLAST Premier nebo s českým komentářem od PLAYzoneCZ.

 


Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTPremier

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.