CS:GO

Preview a přehled play-off PGL Major 2021: Simple vs. ZywOo, G2 jdou na NIP

Preview a přehled play-off PGL Major 2021: Simple vs. ZywOo, G2 jdou na NIP
3. 11. 2021
  |  

Skupinová fáze skončila, je na řadě play-off. Ve Švédsku se všechno chystá na návrat před publikum pro vyřazovací boje, které startují už ve čtvrtek. Šampiona pak poznáme v neděli.

Čistá rychlá práce na straně jedné, pořádné drama a neuvěřitelně vyrovnané BO3 série, které poslední den rozhodovaly o postupujících, na straně druhé. Úterní večer přinesl poslední postupující mezi TOP 8 na PGL Major Stockholm 2021. 

Žádný ze soupeřů se během Legends Stage ve vzájemném utkání nepotkal. O to zajímavější bude sledovat, jak si celky v těchto soubojích povedou.
Přehled play-off PGL Major 2021 Stockholm | Zdroj: PGL Esports

Přehled čtvrtfinálových zápasů:

Heroic vs. Virtus.pro

Čas zápasu: Čtvrtek 16:30 CEST

Dánský celek Heroic nechal hned po postupu volný průchod svým emocím. Jen málokdo má takovou motivaci jako tým, okolo kterého jsou v posledních měsících takové problémy. Virtus.pro na straně druhé zvládli bitvu s FaZe během posledního dne swiss Legends Stage, nyní ale přichází na řadu nový kalibr.

G2 Esports vs. NIP

Čas zápasu: Čtvrtek 20:00 CEST

Ninjas in Pyjamas do play-off jen těsně proklouzli do play-off, když v decider BO3 zápase porazili Copenhagen Flames v prodloužení poslední mapy. G2 Esports napříč všem očekáváním proletěli skupinovou fází 3:0 a vypadají ve skvělé formě.

Dánský hráč Device a celek NIP budou pro G2 Esports však pravou prověrkou na možné cestě mezi ty nejlepší na světě.

Gambit vs. FURIA

Čas zápasu: Pátek 16:30 CEST

Příjemným překvapením skupinové fáze se stal tým FURIA, který si dokázal na své cestě poradit také s týmem Entropiq a dostal se mezi nejlepších 8 CS:GO týmů na PGL Major 2021. Gambit zaváhali pouze v BO1 proti Entropiq, posléze však zvládl tým těsnou bitvu s Virtus.pro a následně zdolal 2:0 NIP. Velmi zajímavý souboj mezi Brazilci a týmem z východní Evropy otevře páteční program PGL Major Stockholm.

NAVI vs. Vitality

Čas zápasu: Pátek 20:00 CEST

Na francouzský tým Vitality čeká dost možná soupeř nejtěžší a především soupeř, který předvádí stabilní výborné výkony a narozdíl od jiných celků nezažil zaváhání a chvilku nouze.

Jestli může někdo pořádně Natus Vincere v play-off prověřit, před turnajem by to mohli být právě Vitality, ovšem na samotném turnaji ani jejich herní projev během základní části nebyl nikterak oslnivý. Bitvu mezi hráči s1mple a ZywOo chce však každý vidět a fanoušci se tohoto souboje dočkají už v pátek od 20:00.



Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.