CS:GO

Premiéra pro Španělsko i Černou Horu. Co přineslo vítězství ENCE na IEM Dallas 2023?

Premiéra pro Španělsko i Černou Horu. Co přineslo vítězství ENCE na IEM Dallas 2023?
5. 6. 2023
  |  

Triumf ENCE na turnaji IEM Dallas 2023 přišel jen rok poté, co na stejném místě tým pod vedením dánského IGL Marco "Snappi" Pfeiffera letošní vítěz padl 0:3 s Cloud9. Právě titul přinesl pro dánského hráče prolomení série prohraných finále. Co dalšího turnaj změnil?

Množství prohraných offline finále od dánského hráče Marco "Snappi" Pfeiffera byl až neuvěřitelný. I přes vyhrané finále některých online turnajů jako CCT North Europe, čekal dánský in-game leader na zvednutí trofeje dlouhé roky. ENCE pod vedením Snappiho padli ve finále offline turnajů:

  • Intel Extreme Masters XVI - Fall: Europe
  • ESL Pro League Season 15
  • Intel Extreme Masters XVII - Dallas
  • ESL Challenger at DreamHack Rotterdam 2022

Ještě předtím měli podobnou zkušenost sestavy OpTiC Gaming a Herooic, které také vedl na turnajích v Rotterdamu nebo na cs_summit 3. Snappi i ENCE se dočkali, když ve finále IEM Dallas 2023 přejeli MOUZ v poměru 2:0. Vítězství kromě prizemoney přineslo týmu slot i v hlavní fázi IEM Cologne 2023.

Další premiéru zažila španělská CS:GO scéna, když se čtyřiadvacetiletý Alvaro "SunPayus" Garcia stal MVP celého turnaje. AWP hráč se stal prvním Španělem, který se na turnaji ESL tohoto ocenění dočkal. Kromě tradičního DHL ocenění od pořadatele si odnesl i HLTV MVP medaili. 

A v neposlední řadě šlo o premiérový titul pro Černou Horu. Čtyřiadvacetiletý Pavle "maden" Bošković, který plní roli riflera / entry fraggera, patřil k důležitým součástím ENCE během celého turnaje, a v neposlední řadě i během grandfinále, kdy dokázal úřadovat na mapě de_mirage v 1v3 clutch situaci (celkově 5K v daném kole), se stal prvním rodákem své země, který ovládl velký ESL turnaj.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.