CS:GO

Premiéra device v NIP: Prohra, problémy s připojením, 70 killů i ostrá kritika pořadatele

Premiéra device v NIP: Prohra, problémy s připojením, 70 killů i ostrá kritika pořadatele
15. 5. 2021
  |  

Nicolai "device" Reedtz má za sebou premiéru v dresu NIP. Během úvodního zápasu Flashpoint 3 proti Anonymo nastal však problém s latencí serveru, což vyvovalo mnoho reakcí směrem k pořadateli.

Pojďme postupně. Zápas mezi Anonymo a Ninjas in Pyjamas byl jedním z posledních zápasů úvodního kola upper bracketu Flashpoint 3, který se zařazen také do RMR bodování postupových mechanik směrem k majoru. Což byl retrospektivně jeden z argumentů, proč nastal "tak velký problém".

Problémy s připojením

První zprávy o potenciálním problému začaly vyvstávat ihned po páteční 18. hodině, kdy měl zápas začít. Po úvodních kolech bylo jasné, že je velký prolbém a jeho řešení bylo vnedohlednu. Až po více než hodině se měl zápas opět rozběhnout, nicméně v tu chvíli již Twitterem létaly zprávy o tom, co se přesně děje a jedním z autorů byl právě pětadvacetiletý device:

We will have to play on 30-40% loss
device
Na svém Twitteru
Za standardních okolností by zápas, při takovém to "packet loss" dostal stopku a hledal se co nejdříve náhradní termín. Ostatně na to v pozápasovém vyjádření poukazoval i management Ninjas in Pyjamas, že se tak v minulosti již stalo. Oba celky se snažily hledat řešení, organizátor se dle dostupných informací rozhodl v zápase pokračovat a to byl podle mnohých kámen úrazu.

Jinak velmi vyrovnaná série dospěla až do prodloužení 3. mapy, kde nakonec vybojoval vítězství outsider celého Flashpoint 3, tým Anonymo.

Device a jeho výkon

Rozhodně by se na výkon Dána nemělo zapomínat. Během 3. map si připsal 70 killů, byl jasným lídrem svého týmu a v průměru si držel ADR 90,1.

Bez ohledu na to, jak muselo být těžké počínání na serveru s takovým "lossem", předvedla nová akvizice NIP nadstandardní výkon, který byl očekáván. Avšak nyní je třeba aby jej potvrzoval dlouhodobě.

Pozápasová vyjádření

Konec zápasu byla chvíle pro krizovou komunikaci, protože všichni čekali reakce v emocích, na druhou stranu musely přijít i ty oficiální od organizace. Všechno odstartoval právě Nicolai "device" Reedtz dalším tweetem::

"Prohráváme proti Anonymo, velmi h*vno podmínky a musím konstatovat své absolutní zklamání z Faceits amatérského řešení situace," reagoval a nebral si servítky. Flashpoint je pořádán právě organizátorem Faceit."

Velmi jasné vyjádření vysvětlující celou situaci vypustili posléze NIP na své sociální sítě.



Mezitím se ke svému spoluhráči přidal na Twitteru také Fredrik "rez" Sterner: 

"Jaký vtip na takovém eventu, když jste nucen hrát s plným packet lossem. Nemůžete používat granáty nebo cokoli, odpad." 

Zároveň ale v dalším příspěvku pochválil také výkon Anonymo, kteří se skutečně i přes všechny prodlevy a okolnosti, snahu hledat řešení pro NIP aby zápasy byl férově odehrán, předvedli fantastický výkon.

Ninjas in Pyjamas se pokusí v neděli večer udržet v turnaji proti dalšímu outsiderovi, tentokrát týmu HEYNAS (hráči ex-NORTH), kteří včera večer nestačila na STYKA a jeho spoluhráče z FPX. 

Zdroj úvodní fotografie: facebook.com/nipgaming
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.