League of Legends

Predikce čtvrtfinále EU Masters: Koho komentátoři posílají do top 4?

Predikce čtvrtfinále EU Masters: Koho komentátoři posílají do top 4?
28. 4. 2022
  |  

Mortsche, Davkouny a Fortanu se zamýšlí nad vývojem čtvrtfinálových zápasů druhé nejkvalitnější evropské soutěže. Kdo by měl postoupit do medailových bojů a kdo své snažení ukončení již v první bo5 sérii?

Shrnutí dosavadního průběhu a toho, co nás v playoff čeká, si můžete přečíst tady! Teď pojďme mrknout na predikce komentátorů, kteří vás od čtvrtka od neděle budou ve vysílání na Twitch kanálu Hitpointu provádět s českým komentářem vyřazovacími boji!

Mortsche

LDLC - X7 3:1

Jednička z Francie proti jedničce ze severské NLC. Los byl nemilosrdný a oba týmy čeká dost náročná zkouška hned na začátku playoffs. LDLC byli ve své skupině přesvědčivější a prošli s čistým štítem, zatímco X7 po skvělém startu nakonec  neuspěli v tiebreakeru proti Karmine Corp a postoupili jako seed #2. 

Právě KC podle mě odhalili hlavní slabinu, kterou je u X7 2v2 na botu. Naopak X7 můžou mít navrch co se týká mid jungle korejské dvojice, ale i tak očekávám, že Yike a Eika by měli zvládnout držet s Korejci krok a primárně sérii rozhodne rozdíl botlinek. Na topu vidím Ragnera jako silnějšího hráče než je Jaeger, což si myslím, že také přispěje k přesvědčivému vítězství LDLC.

BIFROST - AGO ROGUE 3:1

AGO ROGUE jsou poslední nadějí Ultraligy a bohužel se obávám, že se neprobojují dál. Polská liga není to co bývala a i když AGO ROGUE je stále domácí šampion, tak zkrátka Bifrost působí momentálně silněji. Rovněž hra s náhradníkem na supp pozici polskému celku moc nepřidává. BFR sice museli projít Play-inem, ale v hlavní fázi potvrdili svoje kvality a k překvapení si urvali dokonce první místo ve své těžké skupině. 

Úspěšné hraní kolem silné botlinky, široký champ pool na midu a stabilní výkony top jungle dvojice jsou jedny ze silných stránek celku z NLC. U AGO najdeme známá jména a bezpochyby jde o zkušenou sestavu, ale forma BFR jasně hovoří v jejich prospěch. Polský šampion podle mě musí přehrát BFR v topside a volit agresivní picky pro top/jgl/mid, ale i tak očekávám, že bot diff ze strany BFR bude na AGO příliš.

KARMINE CORP - UOL SEXY EDITION 3:1

UOL jsou snad nejpříjemnějším překvapením těchto EUM. Na druhé straně KC, kteří sice úplně nenaplnili veliká očekávání v LFL, ale postupně se dostávají do lepší a lepší formy a teď je z nich opravdu silný celek, důkazem je vybojované první místo ve skupině s X7. UOL jako jediný z německých týmů postoupil do playoffs a to jsou k tomu seed #3 z Prime League. 

Jejich dlouhá šňůra výher na EUM nadchla plno diváků včetně mě. Tahle série bude dost možná pro mě nejzajímavější ze všech a těžko se mi predikuje. Vsadím na zkušenosti KC, které si myslím, že v bo5kách půjdou znát a UOL budou podle mě  v delší sérii o něco slabší než v bo1.

VITALITY.BEE - FNATIC TQ 3:2

Tady jsem byl dost na vážkách, ale opět půjdu pro seed #1 ze skupinové fáze, i když bych nerad podcenil španělského šampiona, který v jejich lize dominoval. Budu pokračovat v superioritě jak LFL týmů, seedů #1 ze skupin a v tomto případě už po 3. tyto playoffs dám na postup play-in tým. Španělská liga podobně jako polská nevypadá tak silně a VITB finišem na 1. místě všem ukázali, že i když to byl seed 4 z francouzské ligy, tak z Francie je potřeba počítat opravdu s každým seedem. 

Vitality měli sice lehčí skupinu než FNATIC TQ, ale naklonil jsem se pro VITB na základě jejich sololanerů, kteří podle mě zvládnou mít větší impact než jejich soupeři, Szygenda do LEC! Kde by mohli FNTQ naopak potrápit tak je v jungli, kde Maxi dokáže díky své agresi dost ovlivnit brzký vývoj linek. V této sérii si myslím, že často uvidíme volatilní matchupy, což Maximu hraje do karet. Botlinky za mě obě hrajou senzačně, takže tam půjde víc o formu do série a co si přesně obě dvojice připravili.

Zdroj: lolesports

Davkouny

LDLC - X7 3:2

Předčasné finále a absolutně skvělý duel, který může být highlightem celých jarních EU Masters. Je možná až škoda, že se francouzský a severoevropský mistr potkali už ve čtvrtfinále, je na co se těšit. Série podle mě nabídne pět her a bude klíčové, jak se kontrolovaně hrající LDLC naladí na agresivní styl korejských importů X7. 

Organizace z ostrova Man ale ukázala slabiny, které dokázali odhalit francouzští Karmine Corp, poté co se oklepali z prvního výprasku. LDLC jsou jako vítěz LFL největším favoritem turnaje a tuto těžkou zkoušku by měli zvládnout.

BIFROST - AGO ROGUE 3:0

Nejjasnější série a zároveň střet dvou nejslabších, ať už z týmů z prvního nebo druhého místa po základní skupině. AGO Rogue dokázali postoupit přes Eintracht Spandau, kteří ale nevypadali vůbec jistě a Crvena Zvezda nebyla konkurenceschopným týmem.

Polský mistr může být stále nebezpečný tým, ale Bifrost vypadá celé EU Masters velmi dobře. Postoupil přes skupinu smrti z prvního místa a bude zde obrovským favoritem. Ačkoliv se pro mě jedná až o ten zmíněný 4. nejlepší tým, který vyhrál skupinu, jeho cesta bude přes akademii Rogue pokračovat po snadné sérii.

KARMINE CORP - UOL SEXY EDITION 3:2

Pro mě až překvapivě těžká volba, protože UOL se celé EU Masters prezentují skvělými výkony, zábavným lolkem a individualitami jako je Ruby, které může čekat velká budoucnost. KC zase nesplnili očekávání v LFL, museli do evropského poháru projít přes play-in a v prvním zápase ve skupině to proti X7 vypadalo na katastrofu v celé základní části. 

Nakonec se ale dvojnásobný vítěz posledních dvou EU Masters rozehrál do pohody, X7 nakonec v součtu přehrál 2:1 a postoupil z prvního místa. Proti UOL to nebude zadarmo, ale parta kolem Rekklese bude mít motivaci celý turnaj vyhrát. V rozhodujících chvílích budou na jejich straně zkušenosti.

VITALITY.BEE - FNATIC TQ 2:3

Španělský mistr neměl tak přesvědčivé výkony ve skupině, ale přeci jen za sebou nechal BDS Academy a proti dalšímu francouzskému týmu bude již mít potřebné znalosti. BEAN byl na Worlds a celý zbytek sestavy má velké zkušenosti z EU Masters. 

Vitality se z playinu parádně zvedli, svou skupinu ovládli s jedinou prohrou a je to prostě zástupce LFL, tady se silou tohoto týmu musíme každopádně počítat. I tato série podle mě půjde do pěti her a našlapaný duel na botu nakonec rozhodne. Věřím poslední španělské naději, 75% francouzské nadvlády by v semifinále vypadalo velmi smutně.

Fortanu

LDLC - X7 3:2

Souboj dvou týmů, které vidím jako jasnou top 3, trochu škoda že se potkali již ve čtvrtfinále. LDLC jsou jednička z Francie, zatím neporažení. Nejsem si jistý, jak moc je X7 můžou potrápit, jdu tedy s nejtěsnější predikcí 3:2, ale nedivil bych se i 3:0. 

X7 si budou naříkat, že neporazili KC ve skupině i podruhé, první místo ve skupině by je tohoto duelo ušetřilo. Celkově se těším na tento zápas nejvíce, jelikož z mého pohledu hrají největší a třetí největší favorit.

BIFROST - AGO ROGUE 3:1

Začnu tím, že ani jeden z celků nepovažuji za velkého favorita. AGO Rogue využili zaváhání Eintrachtu Spandau, ale dominantní nebyli. Ve skupině neměli úplně šanci proti prvním Vitality.Bee a absence jejich hlavního supporta taky tým znatelně a očividně poškodila. Bifrost sice porazili velká jména a postupovali z prvního místa, ale celkově vidím jejich skupinu jako největší zklamání. 

I přesto, že mě Bifrost určitě velmi pozitivně překvapili, tak to nevidím na až tak velikou hitparádu. AGO Rogue by pro ně ovšem měl být poměrně dobrý los. Tady předpovídám 3:1, nečekám žádný velký přejezd, ale Bifrost by to měli zvládnout bez větších problémů.

KARMINE CORP - UOL SEXY EDITION 3:1

Další zatraceně našlapanej zápas, ve kterých je mi mírně líto UOL. Skóre 4-2 ve skupině s LDLC je velmi dobré a i výkony tohoto celku již od playin fáze jsou konzistentně dobré. Bohužel pro ně, KC se ve druhém týdnu velice zvedli a začali se podobat supertýmu, kterým měli od začátku splitu být. Rekkles a spol. našli formu, která je pasuje do role druhého nejsilnějšího týmu, tady by měli být jasným favoritem. 

Zároveň asi ale myslím, že UOL tady mají šanci alespoň trochu pozlobit KC. Reálně by jim to ale nemělo vyjít, protože Karmíni jsou ve skutečně parádní formě, na kterou jsem čekal dlouho. Motivace vyhrát EUM je pro hráče obrovská a i organizace KC má ambice ještě nad EUM, UOL jsou tu v roli sympatického outsidera.

VITALITY.BEE - FNATIC TQ 3:1

Nejspíš nepopulární názor, ale Fnatic Team Queso nevypadali až tak dobře, od Španělského seedu jedna jsem čekal mnohem více ve skupinách. Naopak Vitality.Bee splnili svoji úlohu do puntíku. Za současného stavu, který jsme mohli pozorovat ve skupinách, by tato série měla jít právě pro LFL reprezentanty VIT.Bee. 

Samozřejmě hrozí i scénář, že FnaticTQ se vrátí do formy, kterou měli ve LVP a udělali z toho duelu zajímavou sérii, v tom případě by série mohla být hodně vyrovnaná a jít do pěti her. Vitality.Bee 3:1 je součástí moji konečné predikce, ve které se připojí po bok svých francouzských bratří ve čtvrtfinále.


Kdo bude se svými tipy nejlépe uvidíme v neděli, kdy se dohraje poslední duel úvodního kola playoff. Top 4 je na programu v úterý a středu 3. a 4. dubna.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter Amazon EU Masters
Author photo
RIFTCZECH Český podcast o domácím i světovém dění v League of Legends