CS:GO

Pozvánky na IEM Sydney jsou venku. Kdo letí do Austrálie? Otevřené kvalifikace startují dnes

Pozvánky na IEM Sydney jsou venku. Kdo letí do Austrálie? Otevřené kvalifikace startují dnes
9. 8. 2023
  |  

ESL zveřejnilo během středy pozvánky na australský turnaj IEM Sydney 2023. Kromě pozvánek do hlavní fáze se zveřejnily také týmy, které se zúčastní uzavřených kvalifikací. Ty otevřené po světě startují dnes. Dokáže projít někdo z tuzemských celků?

Už na podzim se ESL vrátí s turnajem ze světové série Intel Extreme Masters do Austrálie. Právě v ní proběhne turnaj IEM Sydney 2023, který bude hostit Aware Super Theatre od 16. do 22. října 2023. Do rodné země se vrátí mj. například Christopher "dexter" Nong a chybět nebude ani přímo pozvaný domácí celek Grayhound Gaming.

Mezi dalšími týmy, které ESL potvrdilo jako pozvané, jsou Team Vitality, ENCE, poslední vítěz IEM Cologne 2023, tým G2 Esports, FaZe, Natus Vincere nebo MOUZ se slovenským hráčem Davidem "frozen" Čerňanským. Dalšími pozvanými celky jsou Cloud9, GamerLegion, Monte, Fnatic a již zmínění domácí Grayhound Gaming.
O další místa v rámci turnaje se bude hrát ve strukturách otevřených a uzavřených kvalifikací během dalších týdnů. ESL potvrdilo, že se v Asii zúčastní closed kvalifikace minimálně dvojice The Mongolz a ex-Rare Atom, v Oceánii to jsou Rooster a VERTEX, v zámoří to budou Complexity a Nouns. Evropská closed kvalifikace zatím čítá čtveřici Apeks, 9INE, OG Esports a Ninjas in Pyjamas.

Další sloty se rozdají v otevřených kvalifikacích. Například evropský region má před sebou rovnou dvě otevřené kvalifikace, kterých se týmy mohou zúčastnit. První se odehraje už dnes a zítra, druhá pak v rámci 10. a 11. srpna. Tradičně je tedy rozdělana na dva hrací dny. Uzavřená evropská kvalifikace se odehraje od 23. do 25. srpna.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.