CS:GO

Poznejte Into The Breach: Mladá organizace, kam přestoupil NEOFRAG

Poznejte Into The Breach: Mladá organizace, kam přestoupil NEOFRAG
16. 7. 2023
  |  

Britská organizace Into The Breach se stala novým domovem českého CS:GO hráče Adama "NEOFRAG" Zouhara. Kdo stojí ve vedení organizace, co už má CS sekce za sebou a jaké střádá budoucí plány?

Od roku 2021 se organizace Into The Breach objevuje na poli CS:GO světa, když reprezentuje zejména britskou CS:GO scénu, ze které velmi rychle vytáhla zajímavý pool hráčů, kteří jí pomohli postupně se propracovat do TOP 60 portálu HLTV (v průběhu roku 2021). 

Kromě britských hráčů, jako je napříkad Cai "CYPHER" Watson, kteří se stali defacto symbolem týmu, se v sestavě nachomítla i švédská dvojice Alfred "RuStY" Karlsson a William "draken" Sundin (oba následně odešli do GODSENT). I přes další změny v sestavě si však dokázali ITB polepšit a stabilizovaný roster se na jaře 2023 dokázal propracovat až do pozice 14. celku světového rankingu. 

Následně však opět došlo ke ze změnám, když z původní, již mezinárodní, sestavy zůstal polský hráč rallen, nizozemský zástupce CRUC1AL a Brit Thomas. Cesty se tak rozešly s dvojicí volt & CYPHER. Tým angažoval dvojici Bymas & NEOFRAG, jejímž cílem je pomoci posunout roster na novou úroveň. Věkovým průměrem přitom v případě sestavy nejde o žádné mladíky, nově příchozí dvojice jej sice díky svému věku (19 a 22) stahuje dolů, zbylá trojice má 25 a výše. 

Velkou nevýhodou sestavu může být i fakt, že v ní nefiguruje ani hvězda toho největšího světového formátu, ale zároveň ani zkušený hráč, který by měl tier 1 scénu prochozenou na tolik prochozenou, aby věděl, co je potřeba k úspěchu. Věkem i herní praxí nejzkušenější rallen působil zejména na polské scéně a v letech předchozích reprezentoval týmy jako AGO nebo Anonymo, Thomasova největší mimo ITB zkušenost je angažmá v Endpoint nebo Team ENVY a lépe na tom není ani CRUC1AL. Paradoxně tak nejzkušenějším z hlediska angažmá na nejvyšší scéně je devatenáctiletý Aurimas "Bymas" Pipiras, který dva roky strávil aktivním hraním v MOUZ, byl jako stand-in ve FaZe, ale zase prakticky rok aktivně nehrál a seděl na lavičce.

Navíc bez partnerských smluv s organizátory ESL nebo BLAST Premier to bude mít CS:GO/CS2 sestava Into The Breach velmi složité, nicméně by měla a mohla patřit mezi pool týmů, který bude jednak dostávat pozvánky minimálně do uzavřených kvalifikací ESL Challenger turnajů, stejně jako do vyřazovacích částí tier 2 a 3 evropských turnajů, odkud by mohl čerpat další kapitál.

CS:GO sestava ITB:
  • Thomas "Thomas" Utting
  • Karol "rallen" Rodowicz
  • Joey "CRUC1AL" Steusel
  • Aurimas "Bymas" Pipiras
  • Adam "NEOFRAG" Zouhar

  • Gustavo "Juve" Alexandre - trenér

O organizaci Into The Breach

Britská organizace vznikla v roce 2020, tedy v době, kdy se svět měnil k nepoznání a do esportu přicházela řada externích peněz a nového financování. Na vlně se pokusila svést i organizace zakladatele Sama Macedonia, který ji v půlce roku 2020 založil.

První sekcí byla ta ve hře Dota 2, postupně se přidal i Counter-Strike s primárně britským rosterem, Rocket League i Valorant. A s postupem času se rozrůstal také management a další lidí v pozadí. Zásah organizace je i do dalších sfér. Snaží se rozvíjet grassroots level Counter-Strike zemi, odkud pochází, vybírá peníze na rozvoj podobných projektů anebo se věnuje dalším komerčních a marketingovým aktivitám a  projektům.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.