League of Legends

Povinnost splněna, G2 a MAD Lions mají jistý postup na Worlds

Povinnost splněna, G2 a MAD Lions mají jistý postup na Worlds
21. 8. 2023
  |  

LEC rozehrála premiérové Season Finals. V horním bracketu si čtyři týmy zahrály o semifinále a kvalifikaci na Worlds, to připadlo celkům G2 a MAD Lions.

Závěr roku zatím patří šampionům 2023. MAD Lions za sebou mají divoký rok, i přes kolísavou formu v první polovině sezóny dokázali získat stříbro a zlato. Po nepovedených Worlds a katastrofálním létě bylo mnoho otazníku nad Carzzym a spol., zda dokáží v Season Finals něco předvést a nebudou jedním ze dvou týmů, který na Worlds nepostoupí.

Naštěstí během pauzy na sobě roster zapracoval a předvedl výkon hodný svých standardů, po hladké výhře 3:0 nad Excel splnili nutné minimum. Mohou si pořídit letenky do Jižní Koreji a stále hrají o zisk té největší letošní trofeje. Naopak poražená britská po skvělém Summer Splitu nevstoupila do závěru roku příliš dobře. Slabý výkon, který bude potřeba v bitvě s Fnatic výrazně zlepšit. Vítěz duelu v nižším bracketu totiž postoupi na Worlds.

Ve druhém zápase si G2 poradili s BDS. Nebyla to sice čistá série, jelikož dvojnásobný mistr v jednom utkání padl, ale také splnil jasnou povinnost. Nadále jsou největšími favority na celkovou výhru, o účást ve finále si zahrají s jediným druhým letošním šampionem.

LEC bude pokračovat o víkendu, v sobotu a neděli mají postupující G2 a MAD Lions volno, o přežití si zabojuje zbytek týmů. Již zmíněný český souboj mezi Patrikem a Humanoidem je na programu od 18:00, o den dříve si zahrají BDS s SK Gaming. Poražení nejenže končí v Season Finals, ale také jim unikne kvalifikace na Worlds. Oba postupující ještě sehrají souboj o to, kdo půjde přímo do skupinové fáze a kdo si musí ještě účast vybojovat s Golden Guardians, zástupcem LCS.
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.