CS:GO

Posledními postupujícími na Tipsport CS:GO Praha jsou SINNERS Academy a Sampi

Posledními postupujícími na Tipsport CS:GO Praha jsou SINNERS Academy a Sampi
19. 3. 2023
  |  

Posledními postupujícími do základních skupin Tipsport CS:GO Praha se stávají SINNERS Academy a Sampi. Ti tak doplní dvojici SINNERS a eEriness, která si zajistila postup již v úvodních dnech uzavřené kvalifikace.

Poslední den uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha patřil duelům o druhé místo v obou skupinách. V prvním zápase tak na sebe narazili týmy ze skupiny B UNIVERSE a SINNERS Academy. V druhém duelu mohli diváci sledovat souboj Sampi proti Team Brute.

UNIVERSE vs. SINNERS Academy - 0:2 (11:16, 3:16)
V úvodním duelu měli právo výběru první mapy hráči SINNERS Academy, kteří si zvolili overpass a hned zpočátku ukazovali, proč si tuto mapu vybrali. Za T stranu se jim povedl úvod a dostali se do rychlého vedení 2:8. UNIVERSE dokázali poté zabrat a do konce první poloviny snížit na průběžný stav 6:9. Po změně stran začali opět dominovat hříšníci, kteří si připsali hned pět kol v řadě a dostali se do vedení 6:14. UNIVERSE se s výsledkem pokusili ještě něco udělat, ale na lepší výsledek než 11:16 to nestačilo.

Druhou mapou se stalo inferno a i zde začali velmi dominantně SINNERS Academy. První polovina, kterou odehráli na CT straně, patřila jim a svého soupeře pustili k pouhým třem kolům. Po změně stran si nedokázali UNIVERSE připsat ani kolo a přišla tak druhá prohra, tentokrát 3:16.

SINNERS Academy tak po vzoru svého "A" týmu postupují do hlavní fáze turnaje. UNIVERSE končí na třetím místě ve skupině a jejich cesta končí.

Sampi vs. Team Brute - 2:0 (16:4, 16:7)
V druhém duelu měli možnost výběru první mapy Team Brute, kteří si zvolili inferno. Byli to však Sampi, kteří potvrzovali od začátku roli favorita utkání a připsali si hned na úvod šňůru devíti vyhraných kol. Ve zbytku první poloviny dokázali Brute korigovat výsledek alespoň na 11:4. Po změně stran už však opět prokazovali Sampi svoji dominanci, nepustili Brute ani k jednomu bodu a připsali si výhru 16:4.

Na druhé mapě (nuke) začali lépe Brute, kteří se v úvodních kolech dostali k vedení 1:3. Pak začali opět úřadovat favorité v čele s Dominikem "blogg1s" Janitou a pustili svým soupeřům po zbytek první poloviny pouze dvě další kola. V druhé polovině dominance Sampi pokračovala a ti si tak připsali druhé jednoznačné vítězství, tentokrát 16:7. Skvělý výkon předvedl již výše zmíněný blogg1s, který měl na konci zápasu těžko uvěřitelných 43 killů.

Sampi se tak stávají posledním týmem, který postoupil do hlavní fáze turnaje. Ta začíná již příští týden 24. března skupinovou fází.

Zdroj úvodní fotografie: Sampi

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.