CS:GO

Posledním postupujícím na Major jsou FaZe! Cloud9 a BIG se do Paříže nepodívají

Posledním postupujícím na Major jsou FaZe! Cloud9 a BIG se do Paříže nepodívají
15. 4. 2023
  |  

Posledním účastníkem BLAST.tv Paris Major se stávají světové dvojky FaZe. Ti porazili v sobotu v souboji o poslední postupový slot Cloud9. Z Last Chance Qualifier naopak nepostupují již zmínění Cloud9 a BIG.

V pátek se rozeběhla BLAST.tv Paris Major Last Chance Qualifier, které se účastnilo celkem 6 týmů, jenž si z evropských RMR skupin odnesli skóre 2-3. Z prvního dne, o kterém jsme psali v jednom z předchozích článků, postoupili do druhého dne Cloud9, BIG a FaZe. Na sobotu los přiřadil proti sobě nejdříve Cloud9 s německými BIG, jehož vítěz putoval do zápasu o postup proti FaZe, kteří byli do tohoto duelu nasazeni.

Cloud9 2:0 BIG
Cloud9 začali v úvodním zápase lépe. Na anubisu tahali většinu času za delší konec a díky skvěle zvládnuté koncovce si došli po výsledku 16:13 pro vedení 1:0 v sérii. Na druhé mapě začali lépe hráči BIG, kteří si hned na úvod získali několika bodový náskok. Poté se rozehráli i Cloud9, kteří ještě do změny stran otočili na 8:7 a díky šesti kolům v řadě v druhé polovině se dostali do vedení 14:7. BIG se snažili ještě nepříznivý vývoj zvrátit, na nic lepšího než 16:12 to však nestačilo a po výsledku 2:0 pro ně LCQ skončila. Cloud9 se naopak posunuli do zápasu o postup proti FaZe.

Cloud9 0:2 FaZe
Souboj světových dvojek proti světovým pětkám o poslední postupové místo na Major. Před startem RMR kvalifikací by tomu někdo jen stěží uvěřil a přeci se to stalo.

Cloud9, rozehraní z předchozího zápasu, naskočili na mirage daleko  lépe a po první polovině vedli již 11:4. Na zvládnutou první část navázali i z úvodu T strany, kdy se dostali do vedení 14:5. FaZe se však nevzdali a díky skvěle hrajícímu brokymu s ropzem si připsali hned 10 z následujících 11 kol. Za stavu 15:15 se tak šlo do prodloužení, v němž rozjetí FaZe pokračovali v lepších výkonech než Cloud9 a úvodní mapu si připsali po výsledku 15:19.

FaZe si na inferno přenesli formu ze závěru mirage a v první polovině přehrávali na T straně Cloud9 ve všech ohledech. Výsledkem tak bylo vedení 4:11 před změnou stran. Druhá polovina byla již o poznání vyrovnanější, náskok FaZe byl však až příliš vysoký a po výhře 9:16 si zajistili postup na poslední CS:GO Major.

FaZe se tak stali posledním čtyřiadvacátým týmem, jenž si zajistil postup do Paříže na BLAST.tv Paris Major! Cloud9 a BIG budou na jediném letošním Majoru chybět stejně jako například Virtus.pro.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.