Dota 2

Poslední turnaj před TI10: Podzimní část ESL One 2021 zná vítěze skupinové části

Poslední turnaj před TI10: Podzimní část ESL One 2021 zná vítěze skupinové části
25. 8. 2021
  |  

Než vyvrcholí DPC sezona roku 2021 říjnovým jubilejním The International 10 v rumunské Bukurešti, mají fanoušci možnost vidět své oblíbené týmy ještě na ESL One Fall 2021. Pro zúčastněné týmy to také znamená kompetitivní sžití s nedávno vydaným patchem 7.30, který do mety hry vnesl mnoho změn.

ESL One Fall 2021 je online turnaj, kterého se účastní 12 týmů. Desítka týmů získala přímou pozvánku, zbylé dva týmy musely projít uzavřenou kvalifikací. Prize pool turnaje činí 400 000 dolarů.

Týmy byly rozděleny do dvou skupin po šesti, formátem single round-robin BO2. Vyřazovací část se pak dělí na horní a spodní část BO3, kdy první dva týmy z každé skupiny postupují do horní části vyřazovacího pavouka, třetí a čtvrtý putují do spodní části a zbylé týmy na turnaji končí. Grand finále se hraje tradičním formátem BO5.

Přímé pozvání si vysloužily týmy Alliance, Team Liquid, Team Spirit, T1, Thunder Predator, vítěz poslední majoru PSG.LGD, beastcoast, Virtus.pro, finalista západoevropské kvalifikace na TI10 Tundra Esports a SG esports. Uzavřenou kvalifikací se dokázaly probojovat týmy Creepwave a Team Empire.
Skupinová fáze potvrdila trápení evropských Team Liquid, kteří se nedokázali probojovat do vyřazovací části poté, co nevyhráli ani jeden zápas. Naopak forna PSG.LGD a Tundra Esporst zůstává, oba týmy se ve svých skupinách umístily na druhém místě. Nejsilnějším dojmem prozatím působí ruská organizace Virtus.pro, která ve Skupině A neztratila jedinou hru a jako jediná zůstává na turnaji neporažena.
Výsledky skupinové fáze ESL One Fall 2021 | Zdroj: Liquipedia
Vyřazovací část ESL One Fall 2021 začíná ve čtvrtek 26. srpna v 17:00 a jako první se na představí spodní část vyřazovacího pavouka. První kolo horní části vyřazovacího pavouka začne o tři hodiny poté a hned nabídne jeden ze šlágrů celého eventu: na turnaji dosud neporažení Virtus.pro se střetnou s vítězem kyjevského WePlay Animajoru, PSG.LGD.

Spodní část vyřazovacího pavouka:

26.8. 2021 17:00:
  • Team Spirit vs. Team Empire
  • T1 vs. Alliance


Horní část vyřazovacího pavouka:

26.8. 2021 20:00:
  • Virtus.pro vs. PSG.LGD
  • Tundra Esports vs. beastcoast

Zdroj úvodní fotografie: esl-one.com/dota2/fall/

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.