CS:GO

Poslední šance. Udrží naději na play-off ESL Pro League OG Esports nebo NIP?

Poslední šance. Udrží naději na play-off ESL Pro League OG Esports nebo NIP?
11. 3. 2023
  |  

Ninjas in Pyjamas nebo OG Esports? Dva světoznámé celky se dnes od 19:30 utkají v tzv. Group C Last Chance Stage, kde jeden z celků musí zvládnout 2 zápasy, aby si zajistil postup do vyřazovací části prestiží ESL Pro League.

Týmy OG Esports i Ninjas in Pyjamas shodně rozjely 17. sezonu ESL Pro League vítězstvím v poměru 2:0. Tým s Adamem "NEOFRAG" Zouharem si poradil s 00NATION, švédská organizace zase zdolala paiN, oba celky mají společnou také porážku 0:2 ze semifinále Upper Bracket (vs. Vitality, vs. FaZe) a v neposlední řadě také nečekanou porážku ze semifinále Lower Bracket. Opět ve stejném poměru (1:2) podlehli OG Esports týmu paiN, NIP zase nestačili na Grayhound.

Složitý kvalifikační cyklus ESL Pro League však letos přinesl ještě 3. šanci po dvou porážkách. Tou je tzv. Last Chance Stage, ve které se bojuje o závěrečný slot ze skupin do play-off. A právě v ní se ode dneška nachází i OG Esports a Ninjas in Pyjamas. Jeden z těchto dvou týmů však po vzájemném duelu skončí bez šance na vyřazovací část.

Oba týmy se spolu naposledy utkaly v listopadu 2022, kdy v rámci BLAST Premier Fall Final 2022 zvítězil celek Ninjas in Pyjamas poměrem 2:0, ale po dvou velmi vyrovnaných mapách. Nyní se oba dostaly do složité situace vzhledem k prestiži postupu do play-off, tudíž ani jeden nebude chtít dát svou kůži lacině. 

Podle kurzů SazkaBET jsou aktuálním favoritem zápasu s kurzem 1,78:1 hráči Ninjas in Pyjamas. O vyrovnanosti duelu a soupeřů svědčí ovšem také kurz 1,92:1, který je aktuálně vypsán na vítězství OG Esports. Zápas můžete sledovat buď s anglickým komentářem nebo česko-slovenskou verzi na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

 


Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.