Dota 2

Poslední šance se dostat na The International 2022. Zítra začíná last chance qualifier!

Poslední šance se dostat na The International 2022. Zítra začíná last chance qualifier!
7. 10. 2022
  |  

Poslední možnost jak se dostat na vrchol kompetitivní scény ve hře Dota 2 letošního roku je zde. Týmy, kterým se nepodařilo zvítězit v jednotlivých regionálních kvalifikacích, mají poslední šanci kvalifikace.

Zajímavým formátem se letos může chlubit kvalifikace na vrchol DPC sezony, turnaj The International. Již tradiční event, který se bude za necelých 14 dní konat v Singapuru, nabídl v letošním ročníku celkem dvacet soutěžních slotů. Prvních dvanáct z nich ukořistily týmy, kterým se nejlépe vedlo v průběhu roku v jednotlivých DPC turnajích a povedlo se jim nasbírat dostatečný počet bodů.

Šestice dalších se kvalifikovala díky regionálním kvalifikacím ze všech soutěžních regionů. Ani tehdy však ještě nevyhasla naděje, protože pro druhá a třetí místa z regionálních kvalifikací si turnaj pořádající společnost Valve připravila ještě závěrečnou šanci na úspěch: The Last Chance Qualifier.

Kdo si v předchozích odstavcích dal jedna a jedna dohromady už ví, že turnaje The Last Chance Qualifier se zúčastní dvanáctka týmů. Mezi nimi nebudou chybět giganti jako Team Secret, Team Liquid, Virtus.pro, Natus Vincere, T1 nebo Vici Gaming. 
Participanti turnaje se spolu utkají nejdříve ve dvou skupinách po šesti členech, formátem single round-robin. Každé z klání bude BO2. Následovat bude již tradičně double-elimination bracket: První čtyři týmy z každé skupiny postoupí do horní části vyřazovacího pavouka, zbylé týmy se pak posunou do části dolní. A zde přichází další zajímavost.

The Last Chance Qualifier nemá pouze jednoho vítěze. Nabízí celkem dvě možnosti úspěchu. Na závěrečný turnaj The International 2022 se probojuje vítěz finále horní části vyřazovacího pavouka i vítěz dolní části vyřazovacího pavouka. Nečeká nás tedy žádné grand finále a všechny zápasy vyřazovací části budou odehrány stylem BO3.
Za největší favority patří čínské veletýmy Vici Gaming a Xtreme Gaming, své k tomu budou mít co říct určitě i týmy Secret, Liquid či T1, za něž nastupují dva dvojnásobní vítězové The International s týmem OG: ana a Topson.

Turnaj se obejde bez českých a slovenských zástupců na soupiskách (trojice SabeRLight-, skiter a BOOM se na TI2022 již kvalifikovala), pro diváka však jistě nabídne skvělou a nesmírně vyrovnanou podívanou.

Které dva týmy nakonec ukořistí cenné vítězství? A čeká na nás alespoň jedno velké překvapení? 

 The Last Chance Qualifier začíná již tuto sobotu 8. října ve čtyři hodiny ráno našeho času. Celý turnaj je zaštítěn organizací PGL, veškeré streamy tak budou dostupné na jejich kanálech (např. https://www.twitch.tv/pgl_dota2).

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @DOTA2

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.