CS:GO

Poslední HLTV Ranking Update v roce 2022: DNE předskočili SINNERS, EP a ESB na hraně TOP 100

Poslední HLTV Ranking Update v roce 2022: DNE předskočili SINNERS, EP a ESB na hraně TOP 100
26. 12. 2022
  |  

Hned dva česko-slovenské celky se v závěrečném HLTV Ranking Update (k 26. prosinci) v roce 2022 motají kolem TOP 50, dva další okolo TOP 100. Je právem Dynamo Eclot před SINNERS?

Světový renomovaný portál HLTV.org zveřejnil aktualizaci světového žebříčku CS:GO týmů k 26. prosinci 2022, tedy jde o závěrečný update letošního roku. Právě v něm nakonec Dynamo Eclot ještě předskočilo SINNERS. 

Vítěz letošního Tipsport MČR a posledního Sazka eCUP, tým SINNERS, se v závěrečné aktualizaci dostal na 53. pozici (o 1 lépe než před Vánoci), stejně to však nestačilo na "pozici žebříčkově nejlepšího tuzemského celku". Na pomyslném trůnu SINNERS vystřídali hráči Dynamo Eclot.

Tým, který zažíval rok jako na houpačce, skončil nakonec na 49. místě HLTV žebříčku. Což je téměř vyrovnání letošního maxima, kterým byla 49. pozice. ENTERPRISE a eSuba se drží na hraně TOP 100 (105. a 107. místo). 

Další týmy jsou už výrazně v závěsu, ale právě v těchto pozicích se díky (tier 2 a 3) turnajům na HLTV dá vystoupat hodně rychle vzhůru. Nezbývá než se těšit, jaké turnaje nabídnou úvodní turnaje v roce 2023, které by opět mohly nasměrovat tuzemské zástupce k rekordním pozicím.

Informace týkající se pozic česko-slovenských celků naleznete na Twitter účtu @CzechslovakCS

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.