League of Legends

Poslední domácí zástupce končí, semifinále EMEA Masters může být arabské

Poslední domácí zástupce končí, semifinále EMEA Masters může být arabské
23. 4. 2024
  |  

Rozlosování playoffs EMEA Masters proti sobě svedlo nejlepší týmy základních skupin, po čtvrtfinále ale bohužel už o titul prestižního turnaje nehraje žádný reprezentant CZ/SK scény.

SK Gaming Prime ve čtvrtfinále playoffs narazili na turecký supertým Besiktas, který reprezentují hráči se zkušenostmi ze světových turnajů, turecký marksman Kaori a korejský midlaner Mireu. Německý celek, za který hraje slovenský sniper Neon, bohužel nezvládl napínavou pětimapovou bitvu a domácí komunita tak ztratila posledního zástupce. Neonovi tak první šance ukázat se znova LEC týmům nevyšla.

Druhé čtvrtfinále bylo papírově dopředu zcela jasně dané. BDS Academy platila proti polskému Orbit Anonymo za favorita očekávání jasně potvrdila. Nejjasnějším výsledkem 3:0 BDS Academy pokračuje do semifinále, kde bude stát proti silnému Besiktasi.
Playoffs EMEA Masters Spring 2024 | Zdroj: Leaguepedia
Dnes nás čekají oba duely arabských týmů. Při úspěch GeeKay i Nigma Esports může mít MENA region jistého finalistu, což by byl obrovský úspěch pro rychle rostoucí oblast lolesportu. Favorité ale ani v jednom duelu nebudou, dle předpokladů by měl postoupit německý Eintracht Spandau a francouzský Karmine Corp Blue, největší favorit turnaje.

Utkání můžete sledovat od 17 hodin s českým komentářem na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Riot Games

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč