CS:GO

Poslední den Knockout Stage BLAST Premier Fall Groups. Uspějí NAVI nebo G2 Esports?

Poslední den Knockout Stage BLAST Premier Fall Groups. Uspějí NAVI nebo G2 Esports?
23. 7. 2023
  |  

Světová scéna upírá zrak na závěrečný den prvního turnaje po světové přestávce. Na BLAST Premier Fall Final 2023 si už zajistily místenky celky FaZe, Heroic, Ninjas in Pyjamas a po včerejším zápase s Team Liquid nebudou před domácím publikem chybět ani Astralis. O 2 další sloty se bude hrát dnes.

Se závěrem prvního tier 1 turnaje po letní přestávce se vykrystalizovala hned čtveřice celků, které mají jistotu postupu a účasti na BLAST Premier Fall Final 2023 (turnaj, který se odehraje v Dánské Kodani). Posledním postupujícím jsou dánští Astralis, kteří zdolali Team Liquid. O další dva sloty se bude hrát během pár hodin.

Během neděle se nejprve utkají od 15:00 němečtí hráči BIG s francouzsko-dánsko-izraelským lineupem Team Vitality. Na jedné straně může jít po letní pauze o velký úspěch v podobě postupu na BLAST Premier Fall Final 2023 a úspěšné naladění se na domácí turnaj IEM Cologne 2023, na té druhé naopak může dojít na obrovské zklamání, které by nepostup mohl znamenat.

Vitality ztratili první mapu a sérii až ve finále skupiny, kde podlehli celku Ninjas in Pyjamas a další zaváhání nebudou chtít dopustit. BIG naopak ze čtyř zápasů podlehli dvěma soupeřům (NAVI a Heroic) a dva porazili (Astralis a OG Esports), v obou případech v poměru 2:1. Favorita v podobě Vitality doplňuje také jasný kurz 1,08; naopak na BIG se dá vsadit v kurzu 6,25:1.
Nedělní probram BLAST Premier Fall Groups 2023  | Zdroj: Twitter @BLASTPremier
Do závěrečného zápasu turnaje nastoupí částečně nově složená sestava ukrajinské organizace Natus Vincere, kterou v souboji dvou hvězdných sestav vyzvou G2 Esports, kteří se už tak dost natrápili, aby se vůbec do závěrečného duelu dostali. Tým totiž čelil několika matchpointům Evil Geniuses, které by jej mohli vyřadit. 

V zápase, kde mohou oba celky ztratit, by měli být mírným favoritem hráči G2 Esports, už jen díky své sehranosti. Favorizují je také kurzy SazkaBET, které věří ve vítězství G2 Esports v kurzu 1,65:1, naopak na Natus Vincere je vypsán kurz 2,10:1. NAVI našli přemožitele zatím pouze v týmu Heroic (1:2), naopak G2 Esports podlehli například FaZe nebo Team Liquid.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.