CS2

Poslední CS2 přestupy: Kwertzz míří do TSM, jks opouští G2

Poslední CS2 přestupy: Kwertzz míří do TSM, jks opouští G2
27. 2. 2024
  |  

CS2 svět žije turnajem v Dánsku, ale na nižší úrovni se škatulata hýbou neustále. Jaké jsou poslední novinky?

Major se blíží a některé týmy čas využívají k různým transferům. Jeden z nich se týká i českého hráče Kwertzze. Ten se již před časem objevil v rosteru TSM na portálu HLTV, což obvykle značí, že skutečně do organizace zamíří. Po krátkém trialu bývalý hráč SINNERS uspěl a stal se oficiálně členem severoamerické organizace.

TSM dlouhodobě patřila mezi největší organizace světa, ale v posledních letech prochází velkou krizí. Jedním z důvodů je i ztracený obrovský deal s krypto burzou FTX. Nejen kvůli tomu opustil ikonický tým soutěž LCS, tedy místo, kde si vybudoval své jméno. Poslední informace navíc hovoří o tom, že ve firmě zůstalo pouze 8 zaměstnanců. Rychlá expanze z posledních let se vymstila, je možné, že zakladatel Reginald řeší existenční potíže. On je sám o sobě kontroverzní postavou. Byl několikrát vyšetřován Riot Games za šikanování zaměstnanců, což je něco, čím byl známý i v době jako hráč.

Severoamerický tým v CS:GO působil mezi roky 2015 až 2017, kdy pod sebou měli dokonce i sestavu, ze které se později stalo Astralis. Úspěchy ovšem nepřicházely a organizace svět CS opustila až do konce minulého roku, kdy se vrátily kvůli novému titulu dvojce.

A opět nechybí časté změny v rosteru. Tou poslední je akvizice právě Kwertzze, který přichází společně s poizonem. V lineupu se potkává dále s valdem, joelem a zyphonem. Koučovat jim bude Rejin, kterému byl zrušený trest na zákaz koučování. Zda se angažmá Kwertzzovi vyvede, či narazí na tradiční problémy organizace, uvidíme v následujících dnech.

Jks hledá nový tým

G2 oficiálně opouští 28letý Australan. Jks byl již před časem umístěn na bench na úkor Nexy, ale stále byl pod kontraktem. Nyní je konečně free agent a dvojnásobný vítěz Katowic se rozhlíží po novém angažmá. O jeho služby již projevil například tým BLEED, ale Australan nabídku odmítl.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.