CS:GO

Posílí FaZe na trenérské pozici NEO? Spekuluje se o příchodu na IEM Cologne

Posílí FaZe na trenérské pozici NEO? Spekuluje se o příchodu na IEM Cologne
15. 7. 2023
  |  

Polák Filip "NEO" Kubski by se mohl stát posilou FaZe v trenérské pozici už pro IEM Cologne 2023, tedy největší CS:GO turnaj po letní přestávce. Se spekulacemi přišel zahraniční portál dust2.us.

Šestatřicetiletý Filip "NEO" Kubski, který naposledy v roli hráče reprezentoval polský celek HONORIS, je v posledních hodinách spojen opět s týmem FaZe. Nikoliv však v roli hráče, ale pro něj v premiéře v pozici trenéra. Světový portál dust2.us přinesl report týkající se jeho akvizice minimálně pro nadcházející IEM Cologne 2023.

Doposud v roli hlavního trenéra FaZe působil zkušený švédský harcovník Robert "RobbaN" Dahlström, který se však rozhodl v závěru pracovního týdne skončit a oznámil to na sociálních sítích. Jednou z variant by teotericky mohl být přesun někoho z aktivních hráčů do role trenéra, ale to se zatím nepotvrdilo.

Portál dust2.us však zároveň přiznává, že nedokáže potvrdit, zda se jedná jen o krátkodobou spolupráci, během které by Filip "NEO" Kubski vedl FaZe jen pro turnaj IEM Cologne 2023, anebo zda jde o dlouhodobější spolupráci. 

Podobnou zkušenost polský hráč už má, když v roce 2019 byl ve FaZe zkoušen na tryoutu jako případná náhrada za Finna "karrigan" Andersena, což se ovšem následně vyvrbilo jinak a FaZe zažili nejúspěšnější výsledkovou éru v letech poté.

Více informací bychom se mohli dozvědět během dalších dní, kdy se postupně bude zveřejňovat čím dál víc o IEM Cologne 2023.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.