Partnerství

Poprask na scéně. Astralis stáhli sponzora jen 24 hodin po oznámení spolupráce

Poprask na scéně. Astralis stáhli sponzora jen 24 hodin po oznámení spolupráce
7. 5. 2022
  |  

Organizace Astralis zveřejnila spolupráci se společností Roobet, která o sobě udává, že jde o nejrychleji rostoucí crypto casino. Po pár hodinách a tlaku komunity byla spolupráce zrušena.

Dánská organizace Astralis oznámila 5. května navázání spolupráce s crypto casínem Roobet. Den na to byl však spolupráce oficiálně stažena a ukočena. Co vedlo za tak rychlým důvodem ukončení spolupráce?

Důležitou roli v tlaku, který byl vyvinut na Astralis po oznámení spolupráce, hrál také "trader" a populární dán zipeL, který uvedl: „Včera, před oznámením svého nového sponzora - Astralis tweetovali o svém letním táboře pro děti 9-14 let, kde by mohli být součástí "bezpečného prostředí" s "oddanými dospělými vedoucími" Proč dělat tyhle věci a pak si cpát na trička neregulovaný hazard?“ 

„We have today advised Roobet that with immediate effect, we wish to terminate the contract we presented on Thursday. In this incidence, we did not perform our due diligence well enough around local legal matters, and when you make a mistake, you must correct it. This is what we do now,“ uvedl oficiálně CEO Astralis na webu organizace. Záměrně necháváme kompletní anglické znění.

Ve volném překladu se dá říct, že Astralis po nátlaku, který na spolupráci se společností Roobet přišel, se ji rozhodli ukončit. V odůvodnění také zní, že nebyla důkladně provedena analýza (dánských) právních směrnic, které regulují podobné věci. A v tom zřejmě byl kámen celého úrazu. Zdá se totiž, že stránka může působit "podezřele" a není regulována dánskými zákony, což mohlo vést k ukončení spolupráce.

Astralis se tak rozhodli bez zbytečných okolností spolupráci ukončit, přičemž Anders Hørsholt, CEO Astralis A / S, zároveň dodal (uvádíme přeloženou citaci z webu astralis.gg): „Z dobrého důvodu jsou Astralis ikonou v dánském a mezinárodním esportu a my si musíme být vždy vědomi své odpovědnosti. O našem jednání nemůže být nikdy pochyb, ale v tomto případě jsme nesplnili naše vlastní standardy, čehož litujeme vůči všem zúčastněným stranám.“ 

Zdroj úvodní fotografie: esportsinsider.com

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport