CS:GO

Pondělní výsledky EPL Division 2: Cryptova porazila AGO, Entropiq padli a na CZ/SK souboj nedojde

Pondělní výsledky EPL Division 2: Cryptova porazila AGO, Entropiq padli a na CZ/SK souboj nedojde
8. 5. 2023
  |  

Poté, co se v neděli podařilo postoupit do 2. kole Upper Bracket play-off turnaje European Pro League Division 2 týmu Sampi, čekalo se, zda se přidají i Cryptova a Entropiq. Jejich zápasy totiž byly v plánu během pondělka.

Prvním postupujícím do 2. kola Upper Bracket turnaje European Pro League Divison 2 se z řad česko-slovenských týmů stali Sampi, kteří ve středu vyzvou finský tým JANO. Dnes chtěli další krok udělat i hráči Entropiq a Cryptovy, kteří jsou nasazeni ve spodní části bracketu.

Entropiq, který vstoupil do bitvy s The Prodigies jako první, měl co dělat aby s academy celkem mezinárodní agentury držel krok. Po první prohrané mapě přišel comeback na té druhé (de_mirage), díky které srovnal mezinárodní roster krok. Třetí mapa se však opět začala vyvíjet v neprospěch Entropiq, kteří v polovině prohrávali už 6:9.

Stěžejním kolem comebacku na 3. mapě se stala podívaná za stavu 8:11 v neprospěch Entropiq. Mezinárodní sestava však dokázala uhrát forcebuy, kterým snížila na 9:11 a dostala se zpět do hry. Ani vedení 13:12 však Entropiq nestačilo a závěrečnou sérií 4 kol si The Prodigies připsali vítěství 16:13, celkově 2:1 a mezinárodní tým české organizace poslali do Lower Bracket.

The Prodigies vs. Entropiq

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo 16:11 (8:7)
  • de_mirage 11:16 (8:7)
  • de_overpass 16:13 (9:6)
Po pondělním obědě naskočili do vyřazovací části také hráči Cryptovy. Ty v prvním kole Upper Bracket čekal soupeř z Polska. Tým AGO dokázal v úvodu držet s česko-slovenským týmem krok. S přibývajícími koly polský soupeř na svém vlastním map picku přebral iniciativu a už v polovině vedl 9:6. Po změně stran z tempa neustupoval a po 27 kolech se dočkal vítězství 16:11.

Cryptova však následně ukázala své nadstandardní kvality na mapě de_ancient, kde se od počátku dostala do tempa a postupně přebrala otěže vývoje mapy. Po polovině, která skončila vítězstvím 12:3, bylo jen otázkou času, kdy se ostravské organizaci podaří srovnat v sérii krok. Konec přišel už po 23. kole, kdy Cryptova zvítězila 16:7 a srovnala sérii na 1:1.

Na závěrečné mapě se Cryptova dostala do velmi dobré pozice vzhledem k úspěšné T-side na mapě de_overpass, kdy dokázala uhrát hned 8 kol. Po změně stran tempo neupadlo a zejména zásluhou dua Martin "bery" Beránek & Oldřich "PR" Nový se podařilo dovést mapu do vítězného konce (16:9). Cryptova ve 2. kole Upper Bracket narazí na The Prodigies, Sampi na tým JANO a v Lower Bracket se Entropiq utkají s polskými AGO.

Cryptova vs. AGO

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo 11:16 (6:9)
  • de_ancient 16:7 (12:3)
  • de_overpass 16:9 (8:7)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.