CS:GO

Polská pohádka 9INE. Napodobí ji česko-slovenský CS:GO tým?

Polská pohádka 9INE. Napodobí ji česko-slovenský CS:GO tým?
1. 4. 2023
  |  

Polský CS:GO tým 9INE píše svou velkou pohádku. Celku se podařilo kvalifikovat na řadu světových turnajů, včetně BLAST Showdown nebo RMR kvalifikace na Major. Tým také prošel otevřenou i uzavřenou kvalifikací na turnaj IEM Rio 2023. Jaký je jeho příběh?

Polská sestava 9INE navazuje na úspěšnou sérii a tier 2 éru týmu Anonymo. Náš východní soused se stabilně drží mezi TOP 50 týmy světa, přičemž v posledních měsících zažívá velký vzestup, který by mohl být inspirací také pro řadu tuzemských sestav.

Aktuální 28. tým světového žebříčku HLTV.org se drží stále významně na mapě CS:GO scény. Vítězství na turnaji GAM3RS_X Polish Clash, v kvalifikaci BLAST.tv Paris Major 2023: European RMR Qualifier A nebo OMEN WGR Challenge 2023, doplňují 3. - 4. místa z tier 2 turnajů CCT South Europe Series #3 nebo European Development Championship Season 7.
Jedním z největších úspěchů poslední doby je bezpochyby nejprve zvládnutá kvalifikace Intel Extreme Masters Rio 2023: European Open Qualifier #2 a následné vítězství také v uzavřené kvalifikaci Intel Extreme Masters Rio 2023: European Qualifier, ta polskému týmu zajistila letenky do brazilského Ria na další z velkých ESL turnajů.

Aktuálně navíc 9INE bojují v turnaji BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe, kam prorazili díky vítězství v kvalifikačním turnaji RES Western European Masters: Spring 2023. V prvním kole play-off zmíněného turnaje BLAST Premier 9INE porazili tým fnatic (2:1), dnes od 16:30 se postaví německým BIG a ve finále, které je kvalifikačním zápasem pro BLAST Premier Spring Finals, už čekají Cloud9.

Nezbývá než věřit, že podobný příběh může být inspirací pro nejlepší tuzemské sestavy, které se otevřených kvalifikací na světové turnaje, stejně jako tier 2 a 3 evropských online turnajů, také účastní. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.