CS:GO

Zmatek pokračuje. Sága okolo zápasu NIP s Anonymo dospěje k odvetě 3. mapy!

Zmatek pokračuje. Sága okolo zápasu NIP s Anonymo dospěje k odvetě 3. mapy!
18. 5. 2021
  |  

Ostré přestřelky na Twitteru, tlak na pořadatele i vyjádření obou stran. Úvodní zápas Flashpoint RMR kvalifikace stále budí rozruch.

Problémy s "packet lossem", tedy s problémem posílání dat na server, což komplikuje odezvu na zvuky, pohyby a další prvky, u kterých v zápase potřebujete minimální odezvu, provázely NIP během zápasu s Anonymo. Více jsme vysvětlovali ve článku, kde byla probírána i premiéra dánské hvězdy device v dresu Ninjas in Pyjamas. 
Drama a přestřelky na Twitteru pokračovaly i během víkendu a na startu nového týdne. V původním zápase se totiž 1. kolo lower bracketu Flashpoint 3 mezi NIP a HEYNAS byl původně odložen na neurčito. Což vyvolalo možnou reakci o odvetě mezi švédskou organizací a polským celkem, který ji porazil. Anonymo se však odvetě vyloženě nebránili. A vypadalo to velmi reálně. Část CS:GO komunity se bavila nad "drama", které vyvstalo, další vtipkovali na podobné momenty jako Snax.

Kluci, možná si můžeme zopakovat finálový major 2017 v Atlantě, dav byl příliš hlasitý a neslyšel jsem žádné kroky
Snax
Na svém Twitteru
Během dnešní noci zvřejnili organizátoři nové vyjádření k celé situaci. Flashpoint poukazuje na to, že ne všechny věci byly komunikovány správně a neposkytly tak komplexní a kompletní obraz.

Údajně již během zápasu do šlo k jakési výměně informace v herním chatu od Anonymo o možném odložení zápasu, pokud u NIP pokračují problémy, nicméně dle vyjádření organizátora nešlo o zprávu a žádost oficiální cestou.

Po dlouhé debatě také s CSPPA (Counter-Strike Professional Players' Association pozn red.) došly všechny strany k rozhodnutí o tom, že proběhne rematch poslední mapy. Tedy více méně BO1 na mapě Mirage, která rozhodne o postupu do zápsu s FPX, za které hraje i Slovák STYKO, respektive zápas poražených s HEYNAS. Právě tento zápas byl odložen na středu 19. května 15:00. Odveta se dle vyjádření odehraje dnes (18. května) od 21:00.

Zároveň je deklarováno, že se poupravila pravidla tak, aby se i především věcem předešlo. Nicméně pro Faceit/Flashpoint jde o další nepříjemnou věc, která se v kontextu s jejich turnaji skloňuje.

Zdroj úvodní fotografie: i.ytimg.com
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.