League of Legends

Po úvodních třech zápasech mají Fnatic plný počet bodů, na opačném pólu tabulky jsou ostatní Češi

Po úvodních třech zápasech mají Fnatic plný počet bodů, na opačném pólu tabulky jsou ostatní Češi
11. 6. 2024
  |  

Další hlavní major liga znovu začala. LEC týmy se znovu potkaly v berílnské aréně. Jak to dopadlo?

Výborně Humanoid s Nightsharem, varování pro Vitality a GIANTX. Offseason je u konce už i v Evropě, týmy po dlouhé přípravě šly poprvé do ostrých zápasů, aby rozehrály třetí letošní split. V létě jde do tuhého, jde o poslední šanci vybojovat si kvalifikaci na Worlds i na Season Finals, které korunují celkového krále roku 2024.

Otázka před startem byla jasná: Dokáže někdo sesadit z trůnu G2? Hojně se mluví o Fnatic, kteří na MSI předvedli nevyrovnané výkony, což je jim ostatně sobě vlastním. Pořádná studená sprcha po vyřazení s Team Liquid možná pomohla, protože v novém splitu jsou zatím jedním ze tří neporažených týmů. Nechali za sebou Karmine Corp, GIANTX i Vitality.

Právě poslední dva jmenované celky, kde nastupují i Jackies s Patrikem a Carzzy, naopak start léte vůbec nevychytaly. Jde o jediné týmy, které zatím nemají jedinou výhru a v kolonce bodů jim svítí nula. Vzhledem k formátu není moc času na zbyt, jelikož každý hraje s každým pouze jednou - a do play-off postupuje nejlepší osmička.

Překvapivá prohra Vitality je zejména s Rogue, v letošním roce obecně jednoho z nejslabších rosterů. Proti neporaženým BDS i Fnatic lze prohru klidně i očekávat. A GIANTX? Prohra s Heretics mrzí, ale s Fnatic či SK Gaming, poslední organizací s plným počtem bodů, zatím asi tolik ne. Nicméně budíček je nutný - a body také.

Příjemným překvapením jsou právě SK Gaming. S novou korejskou botlinkou za sebou nechali všechny soupeře, včetně G2 Esports, obhajujícího šampiona a nejlepší domácí tým. Po právu jim tak zatím patří první dělené místo.

LEC se v dalším týdnu formátově změní a místo 3 zápasů v jednom týdnu budou pouze dva. Organizátoři vyslyšely žádost týmů, aby měly více času na přípravu, protože doposud se hrálo sobota až pondělí. 

Tabulka LEC po prvním kole:
1. Fnatic - 3W
1. SK Gaming - 3W
1. Team BDS - 3W
4. Karmine Corp - 2W
5. G2 Esports - 1W
5. MAD Lions KOI - 1W
5. Rogue - 1W
5. Heretics - 1W
9. GIANTX - 0W
9. Vitality - 0W
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.