CS:GO
League of Legends

Po úspěšném tažení s academy týmem povýšil. Astralis mají nového sportovního ředitele

Po úspěšném tažení s academy týmem povýšil. Astralis mají nového sportovního ředitele
5. 7. 2023
  |  

Bývalý profesionál v badmintonu Jan Ø Jørgensen pomáhá s Astralis už od ledna 2022 a díky úspěšnému tažení s academy celkem Astralis Talent se nyní posouvá do role sportovního ředitele celé organizace.

Pětatřicetiletý Jan Ø Jørgensen je bývalý profesionál a dánská ikona badmintonu. Před více než rokem a půl se dal na cestu esportu a pomáhal v organizaci Astralis s rozvojem mladíků v CS:GO sekci Astralis Talent. Díky změnám ve struktuře a úspěchu s academy celkem si vyloužil nyní povýšení do role Head of Performance s pravomocemi sportovního ředitele.

Jednu z nejvyšších funkcní v organizaci v podobě Sports Director doposud v Astralis zastával dlouhá léta Casper Hvidt, sedmačtyřicetiletý bývalý dánský házenkářský brankář, který ovšem skončil v evropské organizaci během června, krátce předtím, než se byla od ESL uvalena pokuta.

Během 6 let, na které musí nový člověk ve vedení hlavní CS:GO sekce navázat, se podařilo Astralis jednak držet v popředí celosvětové scény, stejně tak se jí dařilo vychovávat mladé talentované hráče i dosáhli řady přestupů. Stejně tak LoL sekce organizace bojuje v nejvyšší LoL lize Evropy LEC.

"Jan je součástí našeho performance týmu od začátku loňského roku, kdy do něj přinesl mnoho zkušeností ze svého působení ve vrcholovém sportu a v extrémní výkonnostní kultuře. Od samého začátku bylo jasné, že má talent pro rozvoj výkonnosti, a přestože pro něj byla tato role nová, zaujal svým přístupem k práci i ke způsobu, jakým pracujeme s týmy a jednotlivými hráči," uvedl k přesunu v interním týmu CEO Astralis Anders Hørsholt. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.