League of Legends

Po startu ERL je Barca na vrcholu tabulky, Random i Kamil mají dvě porážky

Po startu ERL je Barca na vrcholu tabulky, Random i Kamil mají dvě porážky
30. 5. 2024
  |  

ERL ligy za sebou mají rozjezd, do akce tedy jde i spousta českých i slovenských hráčů. Jak vypadal začátek?

Evropské Tier 2 League of Legends je zpět! Země jako Německo, Francie či Španělsko rozjely své hlavní ligy, což znamená, že do akce šla i řada českých i slovenských hráčů. Začneme v LVP, kde nastupují dva tuzemští midlaneři.

Povedený vstup zažila katalánská organizace Barca, která se zotavuje z nepovedeného jarního splitu. Bude léto lepší? Úvodni indikátor je velice pozitivní. Sajator vyhrál tři všechny tři zápasy a patři mu zaslouženě první místo v tabulce. 
Jeho tým nejprve v "českém midlane derby" přehrál Movistar KOI, poté Lua Gaming i obhájce titulu Heretics. Jen tak dále!

Naopak Movistar KOI zatím patří druhá polovina tabulky. Ambiciózní organizace potřebuje napravit nepovedené jaro, kdy vypadlo brzo z play-off. Musí ovšem přidat z úvodních tři zápasů mají jediný bod, který přišel proti ZETA.

Posuneme se do LFL, nejlepší evropské tier 2 ligy. V tamní soutěži nastupuje za Gentle Mates support Kamilius, který například představil na posledních EMEA Masters. Po úvodních třech zápasech je na tom stejně jako Random, tedy skóre 1-2. Jediná výhra přišla proti GameWard, zbylé prohry s TeamGO a Vitality.Bee.

Nesmíme zapomenout ani na kouče Krakeera, který vede tým Team du Sad. Organizace má shodné skóre 2-2 (*Organizace odehrála jako první zápas navíc, článek aktualizujeme. Pozn. redakce). Výhry přišly nad GameWard a Solary, porážky s Karmine Corp Blue a Aegis.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.