CS:GO

Po letní přestávce se 24 týmů přesune do Německa na IEM Cologne. Kdo (ne)obdržel pozvánku?

Po letní přestávce se 24 týmů přesune do Německa na IEM Cologne. Kdo (ne)obdržel pozvánku?
13. 6. 2023
  |  

Na přelomu července a srpna nás bude čekat turnaj IEM Cologne 2023, který tradičně začne play-in fází, ve které si to 16 týmů rozdá o sloty v dalším pokračování, kam už 8 nejlepších dostalo pozvánku. Jak vypadá složení celků?

Seznam pozvaných týmů do play-in nebo hlavní fáze IEM Cologne 2023 | Zdroj: Twitter @ESLCS
Německý Kolín nad Rýnem bude již na přelomu července a srpna hostit zápolení celkem 24 týmů o titul IEM Cologne 2023 a také $400,000, které jsou vypsány pro vítěze v rámci prizemoney. 

Přímo do hlavní fáze turnaje si vyloužilo pozvánku osm nejlepších celků ESL World Ranking, přičemž část z nich obdržela pozvánku právě díky tomuto žebříčku, ale týmy G2, FaZe, Team Vitality a ENCE si ji vybojovaly i přímo díky prvenstvím na ESL turnajích. Kromě nic nechybí tedy Heroic, Cloud9, NAVI nebo GamerLegion. 

Dalších 16 celků si vysloužilo na základě rankingu, ať již obecného, anebo konkrétních regionů, pozvánky do play-in fáze, která bude hlavnímu zápolení v Německu předcházet. Mezi nimi najdeme MOUZ, Apeks, 9INE, Team Liquid, z Asie tým The Mongolz nebo australské GRAYHOUND. Nechybí ani evropští giganti jako fnatic, NIP nebo Astralis. Nejlepší český tým v ESL Rankingu, SINNERS, byl hluboce pod čarou případného uvažování nad pozvánkou vůbec do play-in stage.

Samostatná kategorie by mohla být pro domácího zástupce. Již tradičně totiž vítěz německého mistrovství s názem ESL Meisterschaft dostane příležitost bojovat v play-in fázi IEM Cologne. Tentokrát však nastává paradoxní situace, kdy hlavní sekce BIG neobdržela pozvánku do některé z fází turnaje, nicméně BIG Academy si díky titulu v Německu vyloužila právě účast v play-in stage. 

Play-in fáze začíná v Německu už 25. července a do LANXESS areny se dění přesune v závěru na play-off, které vyvrcholí už 6. srpna 2023. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.