CS:GO

Po 8 letech bez účasti Čechů nebo Slováků na Counter-Strike Majoru

Po 8 letech bez účasti Čechů nebo Slováků na Counter-Strike Majoru
24. 4. 2022
  |  

Dnešním dnem skončila dlouhá šňůra 15 Counter-Strike Majorů s česko-slovenskou účastí. Tím prvním byl Slovák Ladislav "GuardiaN" Kovács v roce 2014, tím posledním je David "frozen" Čerňanský, který se kvalifikoval v roce 2021 na PGL Major Stockholm.

David "frozen" Čerňanský, Ladislav "GuardiaN" Kovács nebo Tomáš "oskar" Šťastný, domácí scéna vystřelila na Major v CS:GO hned několika hvězd. Nikdy v čistě české nebo slovenské sestavě, vždy v mezinárodním celku, teď ale šňůra dlouhých let, kdy byla k vidění tato stopa, končí. 

Poslední nadějí, že by se šňůra prodloužila na 16 Majorů byla dnes pouze na SINNERS, ti však v kvalifikačním decider zápase neuspěli a jejich cesta skončila.

Historicky má nejvíce účastí samozřejmě slovenský hráč Ladislav "GuardiaN" Kovács ještě z dob slávy a působení v Natus Vincere, respektive následně ve FaZe. Celkově mělo Slovensko 20 účastí na Counter-Strike Majorech, Česko 4 zásluhou Tomáše "oskar" Šťastného.

Nezbývá než doufat, že se na podzim povede hráčům a týmům o něco lépe. Už teď se totiž do kvalifikačního offline turnaje dostali jednak hráči SINNERS, ale také frozen a Zero. Zároveň špatné výkony nepředvádí ani STYKO s týmem Apeks. O naději tak věřme nebude nouze.

Zdroj úvodní fotografie: PGL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.