League of Legends

Play-off MSI 2022: G2 znovu proti Fakerovi, o finále zabojují také EG

Play-off MSI 2022: G2 znovu proti Fakerovi, o finále zabojují také EG
24. 5. 2022
  |  

MSI se blíží do svého finiše. Po druhé fázi v podobě Rumble Stage týmy čeká ta poslední, ve které 4 týmy odehrají dvě kola play-off.

Z jedenácti týmu zůstala čtyřka nejlepších. Druhá největší mezinárodní trofej buď zůstane v Jižní Koreji, poletí kousek vedle do Číny nebo pocestuje až do Evropy či USA. Z výčtu těchto zemi už tak lze poznat, že v semifinále je očekávaná čtyřka organizací.

Největší otazník byl u Evil Geniuses. LCS šampion úvodní skupinou sice prošel, ale proti G2 nezískal jediný bod a všechny jeho výhry přišly nad ORDER z Austrálie. Dopředu se očekávalo, že o postupové místo se poperou s PSG Talon a se Saigon Buffalo.

Jenomže NA tým veřejnost poměrně překvapil a díky rostoucí formě neměl se zajištěním top čtyřky příliš velký problém. Vyhrál oba klíčové duely s výše zmíněnými organizacemi a připsal si i extrémně cenný skalp proti T1, jenom proti Evropě výhra stále ne a ne přijít. 

Šance na vendetu bude ovšem až v teoretickém finále, kde se oba celky mohou znovu potkat. Evil Geniuses musí projít přes čínské Royal Never Give Up. Zástupce z LPL měl díky umístění na nejlepší příčce tabulky možnost volby a do semifinále si zvolil právě tým z LCS, který je papírově nejslabším celkem.

 

Scénář jako z roku 2019

Zajímavostí letošního turnaje je ten, že se nápadně podobá tomu z před třemi lety. Tehdy G2 získali rovněž 5 bodů, aby se v semifinále utkali s T1 a nakonec celý turnaj vyhráli proti Team Liquid, kteří kolo předtím vyřadili Invictus Gaming. Náhoda? Nemyslíme si!

Podobné složení bracketu a stejné soutěže, pouze G2 a T1 si však drží konzistenci. Toho samozřejmě ihned využívá marketingový tým organizace a tvrdí, že vše je součást plánu a MSI trofej se navrátí do jejich rukou.

Čeká je ovšem velmi těžká BO5 série proti velmi silným T1, rozhodně silnějšími než z roku 2019. Na Rumble Stage se však naštěstí ukázalo, že nejsou neporazitelní. Celkem třikrát prohráli a to po jednom zápase s G2, EG a RNG. Je možné, že si stále nemohou pořádně zvyknout na uměle zvýšený ping.

Například takový Gumayusi zatím nevypadá příliš ve své kůži. V LCK bylo extrémně těžké ho vůbec odchytit a zabít, nyní občas zbytečně umírá. Jedním z hlavních tahounů T1 je aktuálně toplaner Zeus, který naopak během sezóny byl spíše doplňkovým členem a veškeré nebezpečí chodilo právě přes botlinku. 

G2 se naopak mohou opírat o ověřené jungle + mid duo Jankos a caPs. Polský hráč ukazuje, že i ve věku 27 se dokáže měřit s elitou a rozhodně patří mezi nejlepší hráče evropského šampiona. Ve velmi dobře byl úvodní 4 zápasy také caPs, ale poté se trochu svezl se slabší formou týmu a nebyl tolik výrazný.

Právě výpadek G2 je velkým tématem do nadcházejícího play-off. Pět proher v řadě a ztráta jakési pohody, která je do té doby zdobila. Z jejich pohledu naštěstí přišla výhra protil Evil Geniuses, aby se do očekávané série proti T1 alespoň trochu nakopli. 

Program play-off

Semifinále

  • RNG - EG, 10:00, pátek 27. května

  • T1 - G2, 10:00, sobota 28. května


Finále

  • TBA - TBA, 10:00, neděle 29. května

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.