CS:GO

Play-off EPL je kompletní, G2 potvrdili roli favorita postupem z první pozice, překvapili EF

Play-off EPL je kompletní, G2 potvrdili roli favorita postupem z první pozice, překvapili EF
25. 9. 2023
  |  

Skupinou D skončila základní část ESL Pro League S18, když v posledním zápase Last Chance turecká sestava Eternal Fire zdolala trápící se Liquid. Již dříve ze skupiny přímo do čtvrtfinále postoupili G2, do vyřazovací části se dostali i Virtus.pro a Complexity.

Poslední osmička týmů, která v rámci ESL Pro League S16 nastoupila, už to má za sebou. Skupina D nabídla hned několik překvapení, bez jediného vítězství se s turnajem rozloučili Poláci z 9INE, do play-off se naopak probojoval kat Dynama Eclot z evropské konference, tým Eternal Fire.

Naopak podle plánů postoupili G2. Ti v prvním zápase, i díky neskutečnému výkonu HooXiho, přejeli Lynn Vision 2:0, dvojicí výsledků 2:1 pak prošli i přes Virtus. pro a Complexity. Právě severoamerická organizace z skupiny D postoupila do druhého kola vyřazovací části, když na své cestě nejprve zdolali 2:1 9INE a následně zaskočili 2:0 špatně hrající Cloud9. Od nich se postup očekával, veřejnost tušila duel o postup spíše mezi dvojicí Liquid a Virtus.pro, nakonec se ale Cloud9 ani do postupové tahanice nezapojili.

V prvním zápase sice osmý tým světa vynuloval Eternal Fire, ve zbývajících duelech proti Complexity, Liquid a odvetě proti EF uhráli celkem jedinou mapu právě v proti druhé severoamerické organizaci, která se vydala cestou hráčů z jiného kontinentu.

Třetí postupovou pozici si uhájili Virtus.pro, kteří se protrápili úvodním duelem proti Liquid s výsledkem 2:1, následně po výsledku 2:0 proti Eternal Fire přetlačili znovu Liquid 2:1 a postup byl na světě.

I přes celkové umístění na děleném jednadvacátém místě svou hrou zaujali Lynn Vision proti 9INE. Skvělý clutch Hadese na rozhodujícím Overpassu málem poslal dále v Last Chance Poláky, ale netrefená střela z AWP na posledního hráče zneškodňujícího C4 stála jeho tým celý zápas. Mimo tento moment se dá jinak za největší překvapení a zvrat označit pouze postup Eternal Fire, kteří v play-off vyzvou Astralis.

Vybrané zápasy pokračování turnaje bude možné sledovat jak na oficiálním vysílání, tak i v česko-slovenském podání.

Zdroj úvodní fotky: Twitter @eternalfiregg

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.