League of Legends
Esport

Planeta Karmine Corp, francouzský gigant plánuje vlastní stadion i LEC

Planeta Karmine Corp, francouzský gigant plánuje vlastní stadion i LEC
19. 9. 2023
  |  

Francouzský tým Karmine Corp jde do velkého projektu. Za rok plánuje otevřít vlastní esport arénu, první evropskou svého druhu.

Největší evropská organizace? Francouzský tým Karmine Corp boří hranice toho, co je možné. Projekt populárního streamera Kameta roste do neočekávaných výšin. Během téměř tříleté existence má na svém kontě dva domácí tituly a čtyři mezinárodní. Fanoušci boří rekordy sledovanosti a získávají úctu za atmosféru, kterou dokáží vytvořit na zápasech týmu, jejich fandění mnohdy připomíná vyhrocená fotbalová utkání.

Karmine Corp má naprosto ideální předpoklady pro budoucí rozvoj. Francouzi nemusí řešit problém, co většina esport organizací současnosti – monetizace. Na neschopnosti udržitelného financování padlo v nedávné době několik týmů. Jeden z důvodů je například i tradiční absence zisku z prodeje vstupenek, na což Karmine Corp mají odpověď také.

V rámci svého eventu KCX3 oznámili, že plánují stavbu vlastní esport arény. Stanou se prvním evropským týmem, který takový prostor bude mít k dispozici. Lokalitou bude Paříží a dokončení se plánuje na léto 2024. „Chceme se posunout na další level a mít k dispozici ekonomický model podobný tradičním sportům. V aréně plánujeme vlastní eventy, kam budou chodit lidé a kupovat si vstupenky,“ odtajnil generální manažer Arthur Perticoz.

 


Obrovská a věrná fanouškovská základna je výhodou organizace. Na event KCX3 dokázali dostat 28 tisíc diváků, což je dvojnásob oproti LEC Finals konaném v Montpellier. Za vlastní chorály, fandění a skandování by se nemuseli stydět ani fotbaloví ultras.

Karmine Corp je dlouhodobě také spojován s odkoupením LEC franšízy a právě na vlastní akci oznámili, že se přesun o stupínek výše blíží. Francouzská organizace byla vždy jedním z hlavních kandidátů, ale naposledy je předběhl španělský celek Heretics. Kromě toho Karmine Corp plánují unikátní showmatch s giganty T1, který by se měl odehrát koncem roku.

Francouzský celek je zkrátka in ve všech směrech. Ostatní organizace se mohou učit a tiše závidět, Karmine Corp nekopírují ostatní, naopak vytváří vlastní trendy. Esport aréna je ambiciózní projekt, který pokud se povede, může z týmu udělat nejen evropského, ale rovnou světového giganta.  

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.