CS:GO

Pinnacle Winter Series 2: ENTERPRISE otočili duel s aktuálně 26. týmem světa

Pinnacle Winter Series 2: ENTERPRISE otočili duel s aktuálně 26. týmem světa
14. 2. 2022
  |  

ENTERPRISE začínají turnaje Pinnacle Winter Series 2 nečekaným vítězstvím. Celek tuzemské organizace si poradili s aktuálně 26. týmem světa (SKADE) a z dalších 4 zápasů potřebují k play-off 2 vítězství.

Česká organizace začala pondělí a nový týden porážkou v rámci turnaje Malta Vibes Knockout Series, do Pinnacle turnaje však již celek mohl zasáhnout s potenciální finskou posilou Myltsisem. I to mohlo sehrát svoji roli a ENTERPRISE již z evropské soupisky těžili.

Na úvodní mapě to sice vypadalo velmi negativně, SKADE diktovali po výměně stran, která byla ještě vyrovnaná (7:8), tempo, které dotáhlo bulharský celek k vítězství a vedení v sérii.

Na svém vlastním picku se však ENTERPRISE ukázali ve velkém stylu. Poté, co celek ovládl úvodní polovinu 5:10, pokračoval v podobném trendu i dál a byť se SKADE snažili snížit, přišlo to vniveč.

Poslední dějství se odehrálo na mapě Inferno, kdy sice lépe odstartovali ENTERPRISE a dostali se do vedení 4:1. Poté však SKADE srovnali a týmy se začaly přetahovat o každý bod. I z toho vyplnulo stav 8:7 a nejtěsnější možné vedení pro ENTERPRISE.

Právě tuzemský celek byl tím, který získal závěrečná 3 kola v první polovině a navázal i po výměně stran dalšími 4 koly. Následovalo kolo za kolem na jednu i druhou stranu. To samozřejmě vyhovovalo ENTERPRISE, kteří se tak dostali na match point. SKADE snížili na 13:15 a byli blízko comebacku. V 29. kole však MATYS získal na úvod 3K a jasně určil ráz. ENTERPRISE dokráčeli pro vítězství 16:13 a celkově 2:1.

SKADE vs. ENTERPRISE

Výsledek - 1:2
  • de_ancient 16:8 (8:7)
  • de_mirage 9:16 (5:10)
  • de_inferno 13:16 (7:8)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.