CS:GO

Pinnacle Winter Regionals: DNE zdolalo rumunského soka, eSubu nepřekonal smooya s britským týmem

Pinnacle Winter Regionals: DNE zdolalo rumunského soka, eSubu nepřekonal smooya s britským týmem
28. 2. 2022
  |  

Skvělý start turnaje Pinnacle Winter Series 3 Regionals Stage za sebou mají eSuba a Dynamo Eclot. Oba tuzemské celky si poradily se svými soupeři a udělaly první krok na cestě do hlavní stage.

Série eSuby i Dynamo Eclot odstartovaly shodně od 9:00. Oběma česko-slovenským celkům se vedlo v celkovém kontextu skvěle, zápasy však byly velmi vyrovnané. O nástupu dalších domácích týmů do turnaje Pinnacle Winter Series 3 Regionals si můžete přečíst v kompletním článku zde

eSuba se s britským soupeřem, v jehož barvách nastoupil také bývalý hráč fnatic Owen "smooya" Butterfield. Ani sniper z tier 1 scény týmu Into the Breach nepomohl. Po úvodní těsné mapě, která skončila až ve 30. kole skórem 16:14 ve prospěch Britů, následoval podobný scénář také na mapě de_nuke.

Druhá mapa série však přinesla radost eSuby, která zvládl těsnou koncovku a sérii poslala na decider. Rozhodnutí přišlo na Infernu, kde se tentokrát fanoušci dalších 30 kol nedočkali, přesto však viděli velké překvapení.

eSuba si s favorizovaným celkem Into the Breach poradila v poměru 16:9 a ovládla sérii 2:1. Zítra ji tak bude čekat bitva s celky, které svůj opening také vyhrají.

Into the Breach vs. eSuba

Výsledek - 1:2
  • de_mirage 16:14 (7:8)
  • de_nuke 14:16 (9:6)
  • de_inferno 16:9 (8:7)
Jedním z týmů, jenž svůj úvodní zápasy vyhráli, je také česko-slovenský zástupce - Dynamo Eclot. Dalšímu tuzemskému celku se povedlo v BO3 sérii zdolal nepříjemného rumunského soupeře, tým Nexus.

V sérii se Dynamo Eclot dostalo po mapě de_mirage do vedení 1:0. Stačilo k tomu 28 kol a celkové vítězství 16:12, které se však nerodilo snadno. Úvodní půli zvládli lépe totiž rumunští hráči, kteří v po 15 kolech vedli 10:5. 

Opak byl však pravdou a k vítězství přes comeback dopomohl 30 killy Dytor z DNE. Druhá mapa už však byla v režii týmu Nexus. Ten zvládl polovinu opět 10:5 a tentokrát již o náskok nepřišel. Po výsledku 16:9 si vynutil decider mapu (inferno).

Kdo čekal další vyrovnanou podívanou, byl zklamaný. Dynamo Eclot nastoupili do zápasu ve velmi dobrém tempu, v polovině vedl česko-slovenský celek už 12:3. Po výměně stran nechali tuzemští hráči svému soupeři pouhé kolo a zvítězili 16:4, celkově 2:0. Výhra v ranním zápase zaručuje DNE zítřejší souboj s jedním z celků z poolu swissu "1:0", kde je prozatím i právě eSuba.

Jednoznačnou hvězdou zápasu se stal Martin "Dytor" Handl, který patří Dynamo Eclot teprve pár dnů.

Nexus vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 1:2
  • de_mirage 12:16 (10:5)
  • de_dust2 16:9 (10:5)
  • de_inferno 4:16 (3:12)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.