Dota 2

PGL Wallachia Season 1: Boje ve vyřazovací části zažije pouze skiter

PGL Wallachia Season 1: Boje ve vyřazovací části zažije pouze skiter
15. 5. 2024
  |  

Ze čtveřice česko-slovenských hráčů nakonec na prestižním novém turnaji zbývá jediný. Skiter a jeho Team Falcons potvrzují skvělou letošní fazonu. Česká trojice SabeRLight-, BOOM a Supream^ na turnaji končí.

První sezona turnaje PGL Wallachia, která se koná v rumunské Bukurešti, nabídla hráčům i divákům nevídanou herní porci již v základní skupině. Event se pokusil nabourat turnajový stereotyp Dota 2 turnajů a nabídl nový formát, kdy se v jedné velké skupině poprala šestnáctka týmů v modifikovaném Swiss-systému. Všechny zápasy v této skupině se odehrály best of 3, celkem jich bylo odehráno třiatřicet, takže se skutečně bylo na co dívat.

Postoupit však mohla jen první osmička týmů a hned během prvních pár herních dnů bylo jasné, že letos mají opravdu fenomenální formu dva týmy: tuzemským fanouškům dobře známý Team Falcons, v jehož barvách září slovenský megatalent skiter na pozici carry, a čínští Xtreme Gaming. Oba týmy zvládly své úvodní tři zápasy a zajistily si takřka okamžitý postup. 

Bohužel na opačném spektru se ocitl midař Supream^ a jeho nově složená soupiska západoevropské organizace MOUZ. Se skóre 1-3 bohužel jejich naděje na postup vyhasly. SabeRLight- (Shopify Rebellion) a BOOM (Team Secret) měli naději. Bohužel všechny své důležité zápasy vyloženě o postup prohráli. Nutno dodat, že SabeRLightův– tým měl na místě dva stand-iny. 

Hned zítra 16. května startuje vyřazovací část, kterou odstartují zápasy horní části vyřazovacího pavouka. Proti sobě se postaví čtyři dvojice, přičemž vítězové postoupí do semifinále horní části a poražení započnou tažení dolní části pavouka:

  • Xtreme Gaming vs. G2 x iG

  • Aurora vs. Team Spirit

  • Team Falcons vs. Boom Esports

  • Gaimin Gladiators vs. Team Liquid

Skutečně nabité soutěžní dvojice, ve kterých není příliš velkých favoritů. Povede se skiterovi a jeho soupisce „sokolů“ ovládnout další prestižní turnaj s prize poolem jeden milion dolarů? Jeho tažení můžete sledovat zítra v 15:00 našeho času na streamovací platformě Twitch na oficiálních kanálech PGL.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.