CS2

STYKO věnuje 20 % zisku ze svých Major samolepek na dobrou věc

STYKO věnuje 20 % zisku ze svých Major samolepek na dobrou věc
22. 3. 2024
  |  

Slovenský hráč STYKO ve službách norského týmu APEKS dnes na svých sociálních sítích oznámil, že celých dvacet procent zisku ze samolepek ke koupi uvnitř hry Counter-Strike 2 v rámci probíhajícího major turnaje, věnuje na pomoc v boji proti psychickým problémům.

Téma, které je dle STYKA v esportu jen málo řešené, a přece tak důležité. Psychické zdraví se dotýká nás všech a hráči esportu nejsou výjimkou. Za poslední rok se tyto problémy na pro scéně přetavily v tragédii, když loni zemřel český profesionální hráč Valorantu Karel „Twisten“ Ašenbrener, kterému bylo pouhých 19 let. Teprve před měsícem bylo zaznamenáno další úmrtí, tentokrát u třiadvacetiletého severoamerického hráče Counter-Strike jménem David „cynic“ Polster. 

V obou případech nebyly veřejnosti sděleny přímé detaily, ale s oběma je spojována sebevražda kvůli problémům s psychickým zdravím, Twisten o nich dokonce otevřeně mluvil. 

STYKO na svém oficiálním účtu na sociální síti X mluví o tom, že honba za trofejemi a vítězstvími je jistě respektu hodná, ale nikoliv jednoduchá. Pro mladé hráče není jednoduché najít pečlivou rovnováhu a jejich mentální zdraví je často upozaděno v jejich snaze dotlačit se na nejlepší možnou úroveň: „To se může vymstít a jakmile se tak stane, je příliš pozdě.“ 

STYKO tak věnuje 10 % zisku z jeho osobních samolepek z majoru v Kodani přímo rodině cynica a dalších 10 % pak nadačnímu fondu Twisten Foundation, kterou založila Twistenova rodina ve snaze pomoci teenagerům v jejich boji v rámci psychického zdraví. 

Pokud chcete STYKA v jeho snaze o šíření povědomí podpořit, stačí sdílet jeho zprávu na sociálních sítích, případně přímo zakoupit jeho osobní samolepku uvnitř hry Counter-Strike 2. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.