CS:GO
PGL Major 2022

PGL Major Antwerp: FaZe v semifinále splnili roli favorita. Zářil zejména rain

PGL Major Antwerp: FaZe v semifinále splnili roli favorita. Zářil zejména rain
21. 5. 2022
  |  

První semifinále PGL Major Antwerp 2022 nabídlo fanouškům velmi zajímavou a dramatickou podívanou. FaZe si poradili se Spirit v poměru 2:0 a světovou jedničku čeká nedělní boj o zlato.

Neuvěřitelná podívaná mezi FaZe a Spirit sice skončila po dvou mapách, od začátku dokonce bylo na co se dívat. FaZe dokázali dominovat úvodní polovině první mapy, kterou byla Mirage a zvítězili 10:5. 

Ve druhé půli došlo na drama, kdy Spirit začali nepříjemně zlobit a náskok soupeře postupně stáhli. Rozhodovalo se až v samotném závěru, který již nakonec patřil FaZe, jenž se radovali za stavu 16:13.

Druhá mapa se zdála být pro mnohé jednoduchou záležitostí světové jedničky. Opak byl však pravdou a Spirit dokázali držet krok, ba co víc, ruský celek se v závěru dostal do vedení a sahal po vyrovnání. Nakonec muselo rozhodnout až nekonečné prodloužení, které přineslo celou řadu clutch momentů a bylo dokonce zakončeno knife killem.

FaZe se radovali po výsledku 25:23, celkově 2:0 a zítra se budou těšit na samotné finále. Naopak Spirit odchází s hlavou vzhůru, protože jízda, kterou předvedli až do TOP 4 se zapíše do historie.

FaZe vs. Spirit

  •  Výsledek - 2:0
    • de_mirage 16:13 (10:5)
    • de_dust2 25:23 (9:6)
    • de_nuke

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport