CS:GO
PGL Major 2022

PGL Major 2022: Startují otevřené evropské kvalifikace. Do boje jdou SINNERS a další domácí celky

PGL Major 2022: Startují otevřené evropské kvalifikace. Do boje jdou SINNERS a další domácí celky
22. 2. 2022
  |  

Další cyklus RMR kvalifikací směrem k nadcházejícímu PGL Major začíná. Prvním bodem harmonogramu jsou otevřené kvalifikace, kterých se budou chtít účastnit také česko-slovenské týmy.

Sen každého CS:GO hráče - kvalifikovat se na legendární Major. Dnešním dnem spousta hráčů z celé Evropy, potažmo světa, dostává příležitost začít svoji osudnou cestu. Ta pro drtivou většinu hráčů a týmů začíná formou otevřených kvalifikací. Mezi účastníky první dvoudenní kvalifikace nebudou chybět ani SINNERS, kteří jsou pro tuzemskou scénou největším favoritem na postup.

"Tak já očekávám, že postoupíme. Kvalifikací je více, takže je velká šance na to, abychom postoupili na LAN a tam urvali nějaké cenné RMR body," konstatoval v rozhovoru pro Sazka Esport hráč Adam "NEOFRAG" Zouhar.
Zájemce o postup čeká nelehká práce. Single-elimination bracket ve formátu dílčích zápasů BO1 slibuje velmi dlouhou podívanou už jen proto, kolik kol mají celky před sebou. První den bychom se měli dočkat okolo 5-6 hodin zápolení.

Seznam EU kvalifikací PGL Major 2022:


V soupisu kvalifikací najdeme zatím týmy SINNERS, eSuba nebo eSuba Youngsters a další. Do první kvalifikace je přihlášeno už bezmála 600 celků z celé Evropy (v úterý ráno). Start je naplánován na úterní 16. hodinu, kdy vypukne dlouze tažený bracket.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.